Hotararea iti apartine

Hotararea iti apartine Mareste imaginea.

Omul doreste sa fie fericit; de aceea uneori isi inventeaza fericirea. Alearga, alearga. alearga astazi, alearga maine.

pentru fericirea din viitor, unii ajungand sa uite de desinatia finala ce si-au propus-o si se indragostesc pe drum de aceasta alergatura, fara sa ii faca fericiti. Daca reflectam putin, vom vedea, ca noi nu traim clipa prezenta, ci traim clipa imediat urmatoare, actiunea fiind preceduta de gand. Exact asa largim sfera si ne proiectam in memorie viitorul nostru, cum am vrea sa fie.

Omul este mereu in cautarea formulei fericirii, iar aceasta formula ii este la indemana oricarui om in general, insa cel impaienjenit cu aceasta cautare, nu reuseste sa o vada. Odata ce omul descopera Adevarul, ce practic Il descopera pe Dumnezeu, se dezbraca de omul vechi si se imbraca cu omul cel nou. Grea ii este intalnirea cu el insusi cand ii cade valul de pe ochii mintii.apoi incepe o calatorie spre absolut. Preocuparile se schimba si daca mai ieri alerga, alerga. astazi va incepe sa strabata,sa strabata. Se va imbata cu dulceata si va simti iubire si daruire pentru ceilalti. Va merge la Sfanta Biserica. Va descoperi fiecare latura, fiecare unghi intunecos dintr-insul; va sti ca are de carat in spate multe pietre. Dar va sti si ca are puterea de a le schimba in diamante.

Cea mai mare minune este reinnoirea vietii tale in Hristos, spunea Pr. Arsenie Boca.

''Nu locul il mantuieste pe om, ci vointa lui. Adam a cazut din Rai, in timp ce Lot s-a mantuit chiar in Sodoma.'' (Sf. Efrem Sirul)

Iubire - materie prima pentru mantuire! spunea cineva.

Da, iubire! Caci fara iubire, totul este in zadar.

Cosmina Pop

.

Despre autor

COSMINA POP COSMINA POP

Colaborator
3 articole postate
Publica din 21 Septembrie 2013

Pe aceeaşi temă

23 Septembrie 2013

Vizualizari: 532

Voteaza:

Hotararea iti apartine 5.00 / 5 din 1 voturi.

Cuvinte cheie:

fericirea timpul

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE