Mana sau Santa Mana, lichidul care izvoraste din mormantul Sfantului Nicolae

Mana sau Santa Mana, lichidul care izvoraste din mormantul Sfantului Nicolae Mareste imaginea.

Sfantul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, este cinstit pe 6 decembrie. Sfantul Nicolae s-a nascut la sfarsitul secolului al III-lea, in localitatea Patara (Asia Mica), din parintii Teofan si Nona. Sfantul Nicolae este cunoscut ca un aparator al credintei si grabnic factor de minuni. Anul trecerii lui la cele vesnice este dupa unele surse 340, iar dupa altele 350. Sfintele moaste ale Sfantului Nicolae au fost mutate de la Mira Lichiei la Bari, in anul 1087, din cauza musulmanilor. Din mormantul Sfantului Nicolae izvoraste un lichid incolor, cunoscut sub denumirea de Mana sau Santa Mana. Episcopul locului amesteca acest lichid cu apa sfintita si o imparte credinciosilor pentru tamaduiri.

Mentionam ca mana dreapta a Sfantului Nicolae se afla la Biserica Sfantul Gheorghe Nou din Bucuresti.

Rugaciune catre Sfantul Ierarh Nicolae

O, Sfinte Parinte Nicolae, mare facator de minuni, ocrotitorul si daruitorul celor nevoiasi, pe cei ce cu buna nadejde alearga la tine, grabeste a-i ajuta. Sprijinitor fii turmei lui Hristos impotriva lupilor care umbla sa o prade si tot sufletul de crestin pazeste-l prin sfintele tale rugaciuni, ca unul ce esti masura in veac a sfinteniei dreptmaritoare. Si precum ai miluit pe cei trei barbati ce sedeau in temnita, izbavindu-i de mania imparatului si de ascutisul sabiei, asa ma miluieste si pe mine, care cu mintea, cu cuvantul si cu lucrul ma aflu in bezna pacatelor, ca sa nu cad sub mania lui Dumnezeu si sub vesnica osanda.

Asa, Sfinte Nicolae, fii reazam putinatatii mele, ca la soliile tale sa primesc de la Hristos induratorul viata lina si curata in veacul acesta, iar in veacul de apoi printre cei de-a dreapta lui Dumnezeu sa ma numar, cu ingerii si cu sfintii preamarind pe Tatal si pe Fiul si pe Sfantul Duh. Amin.

Iulian Predescu

05 Decembrie 2019

Vizualizari: 1068

Voteaza:

Mana sau Santa Mana, lichidul care izvoraste din mormantul Sfantului Nicolae 5.00 / 5 din 2 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE