Secretul scaderii in greutate a pacatului

Secretul scaderii in greutate a pacatului Mareste imaginea.

Noi, crestinii, nu calculam Apocalipsa. Ne pregatim doar sa nu ne surprinda, oricand ar fi. Nu ne ambalam, nu devenim isterici. Stim ca va veni, dar nu stim daca generatia noastra o va trage de guler. Moartea accidentala poate fi socotita o apocalipsa personala: ziua a trecut si faptele luminii nu mai pot fi lucrate. Amanarea tratamentului doctorului nu e o solutie.

Secretul scaderii in greutate a pacatului este smerenia. Simplitatea, sinceritatea, lipsea mandriei, iata indiciile prin care patima isi pierde consistenta si se dizolva. Inima smerita nu va fi urgisita de Cer, cum canta psalmistul. Daca redevenim liberi, suspendam rautatea de la conducerea mintii noastre. Ne predam Binelui. Ne bucuram de Iubire. Dar, pentru asta, trebuie sa scapam de sclavie.

Nu putem insela Cerul cu candele aprinse contrafacute, trebuie autenticitate. Cel fara de mita nu accepta un suflet kitschos. Robinetul patimilor este cancerigen; daca ne vom mai adapa de aici, nu vom fi salvati. Avem nevoie de apa cea vie, de prezenta in mijlocul nostru a sarii pamantului si de dorul necontenit dupa Lumina lumii.

Savurez cuvintele lui C. Olinici: "In drumul firesc al vietii, insotind lucrarea personala si sociala cu dragostea catre semeni si credinta in Dumnezeu, gasesti sfintenia. Sfintenia inseamna echilibrul vietii si o primesti atunci cand intelegi sa fii om fata de oameni si credincios fata de Dumnezeu. Sfintii pe care ii cinstim nu si-au propus sa fie trecuti in sinaxar, ci au dorit sa primeasca un "bun nume", L-au pomenit pe Dumnezeu ca El sa nu-i uite si i-au ajutat pe semeni ca sa poata invinge egoismul, iar in aceasta cautare a prezentei lui Dumnezeu si a sprijinirii si iubirii semenilor, ei au gasit sfintenia."

Geniul lui Mozart nu s-a limitat la muzica, ci are si unele vorbe intelepte: "Ii multumesc lui Dumnezeu pentru oportunitatea pe care mi-a dat-o de a intelege ca moartea este cheia care deschide poarta noastra spre adevarata fericire".

Marius Matei

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
262 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

01 August 2012

Vizualizari: 670

Voteaza:

Secretul scaderii in greutate a pacatului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE