
Lăsați copiii să viseze! Viața este un vis măreț și frumos! Încă de mic copil, omul trebuie să aibă visuri și să țintească cât mai sus posibil. Cât de mare este visul tău? Urcarea ta pe verticală este proporțională cu visul tău. Idealul perfecțiunii spre care tinde orice om, nu ar trebui căutat în viitor, ci în trecut, prin revenirea la inocența și puritatea copilăriei. Copilul din noi ne învață nevinovăția și ne aduce la acel stadiu de uimire, de stare harică, necesară oricărui început, oricărei căutări...
Ați privit un avion zburând în înaltul cerului? Zborul transmite omului cel mai complex mesaj (uimire, fericire, teamă, siguranță, încredere etc.), fiind un izvor al emoțiilor și al bucuriilor. Pentru că întâmplarea și visul nu ajută decât spiritele pregătite, omul trebuie să mențină mereu direcția spre țintă și să depună un efort susținut și perseverent în acea direcție. Cu timpul, vor începe să apară zorii visului, împlinirea acestuia. Dar, este nevoie de curaj, perseverență și multă muncă. Marele învățat Plutarh ne spune: „Nimic nu este de necucerit pentru cei curajoși, nimic nu este greu pentru cei îndrăzneți!”. Visul omului nu este altceva decât o chemare, o vocație spre îndeplinirea menirii lui pe acest pământ.
De pildă, zborul, ca orice vis are tendința de a se transforma în realitate. Acesta a fost unul dintre cele mai arzătoare și îndrăznețe visuri pe care le-a avut omul, încă de la începuturile sale. Această năzuință a omului de a se avânta spre înalt, spre necunoscut, și-a găsit, de-a lungul existenței omenirii, o vie reflectare în mituri și legende: de la păsările și animale mitice și zei și eroi zburători, până la încercările inocente de imitare a zborului păsărilor.
Credința în puterea și măreția visului, probabil că declanșează un război lăuntric ce dă naștere la o forță, aprinde scânteia divină din noi și produce o energie creativă de neimaginat. În această ipostază, se poate spune, pe drept cuvânt, că orice vis poate deveni realitate. Totul este credință, voință, intuiție, inspirație, perseverență și îndrăzneală indiferent de obstacolele pe care le întâmpinăm. Restul este ajutorul divin. În această idee, se pare că Cerul nu este de partea celor indiferenți și fricoși, ci dă un avânt incredibil celor îndrăzneți.
Puterea mistică a visului, în mare parte, nu se poate exprima prin sentimente, pentru că atunci când simți și trăiești magia visului, nici o glorie a pământului, nici cel mai bun prieten, nici cea mai mare iubire, nimic din toate aceste lucruri nu mai prezintă importanță pentru tine, în acele momente, căci trăiești clipele veșniciei. Nu de puține ori, omul rămâne fără cuvinte la întrebarea: cum ai ajuns acolo, sus...? Simplu: am visat și mi-am urmat chemarea...
Omul încetează să mai fie, când nu mai are niciun vis...
Visați ca să trăiți...
Cer senin, pe cer și-n suflet!
Ștefan Popa
-
Visul Maicii Domnului, Talismanul si Epistolia - Parintele Arsenie Papacioc
Publicat in : Credinta -
Visul Maicii Domnului
Publicat in : Credinta -
Eu raman sa indeplinesc visul!
Publicat in : Religie -
Talismanul, scriere nerecunoscuta de Biserica
Publicat in : Religie
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.