Expozitie de icoane pe lemn si sticla in Protopopiatul Urziceni

Expozitie de icoane pe lemn si sticla in Protopopiatul Urziceni Mareste imaginea.

 “Sfinti romani - Scara spre Cer”

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, duminica, 11 decembrie 2011, incepand cu ora 14:30, Protopopiatul Urziceni a organizat expozitia de icoane pe lemn si sticla "Sfinti romani - Scara spre Cer”. Au fost expuse lucrarile realizate de copii, membri ai Cercului de pictura Sfantul Apostol Luca al Protopopiatului Urziceni.

La vernisajul expozitiei am avut bucuria de a avea in mijlocul nostru pe Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, care a binecuvantat micii iconari si i-a felicitat. Preasfintia Sa a adresat parintilor prezenti indemnul de a-si indruma copiii catre lucrul bineplacut lui Dumnezeu. Chiriarhul a impartit apoi iconite cu Praznicul Nasterii Domnului tuturor celor prezenti la eveniment.

Expozitie de icoane pe lemn si sticla in Protopopiatul Urziceni

Cercul de pictura Sfantul Apostol Luca al Protopopiatului Urziceni, condus de doamna coordonator Berbec Victorita, a incheiat astfel un an plin de realizari, pe care au ales sa-l dedice Sfintilor Romani.

Din dorinta de a duce mai departe mestesugul invatat, doamna preoteasa Batariga Brandusa Elena, Director al Scolii Generale din Rosiori, a infiintat, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, o filiala a Cercului de pictura Sfantul Apostol Luca in localitatea Rosiori. Cu ocazia acestei expozitii au putut fi admirate si primele reprezentari iconografice realizate de copiii din Rosiori.

Dorim sa aducem multumirile noastre celor care ne-au fost alaturi in realizarea acestei expozitii: World Vision Romania, Centrul Cultural Urziceni si Societatea Culturala Apollon.

(A consemnat diacon Berbec Aurel - Secretarul Protopopiatului Urziceni)

.

14 Decembrie 2011

Vizualizari: 5550

Voteaza:

Expozitie de icoane pe lemn si sticla in Protopopiatul Urziceni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE