Un nou lacas de cult se ridica in Basarabia

Un nou lacas de cult se ridica in Basarabia Mareste imaginea.

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Petru, Arhiepiscop al Chisinaului, Mitropolit al Basarabiei si Exarh al Plaiurilor, la Causeni, in Republica Moldova, va fi inaltat un lacas de cult cu hramul "Nasterea Cinstitului Slavitului Prooroc Inaintemergatorul si Botezatorul Ioan”.

Orasul Causeni, atestat ca localitate in vechile documente romanesti la 6 iunie 1455, este situat la o distanta de 78 de km. de Chisinau, capitala Republicii Moldova. In 11 decembrie 2009, la cererea exprimata de catre credinciosii ortodocsi romani din orasul Causeni, a fost inregistrata comunitatea religioasa Parohia Ortodoxa Romana "Nasterea Cinstitului Prooroc, Inaintemergatorul si Botezatorul Ioan”. Prin decizia nr. 339 din 23.12.2009 a Inaltpreasfintitului Petru - Arhiepiscop al Chisinaului, Mitropolit al Basarabiei si Exarh al Plaiurilor, a fost numit ca preot paroh pentru aceasta comunitate religioasa Preacucernicul Parinte Protoiereu Mitrofor Ioan Pancu, Protopop al Protopopiatului Ortodox Tighina. Consiliul raional Causeni a acceptat initiativa de creare a acestei parohii si a atribuit in folosinta nelimitata un lot de pamant pentru construirea bisericii parohiale.

Parohia se confrunta cu lipsa unui lacas de inchinare, ce ar permite unui numar de circa 2000 de enoriasi, locuitori din sectoarele micro si Valul lui Traian, sa frecventeze Sfanta Biserica. Pe de alta parte era nevoie de o parohie de resedinta pentru Protopopiatul Ortodox Causeni, reactivat de catre Mitropolia Basarabiei la 6 septembrie 2006, cu competente pentru teritoriul raionului Causeni.

Parintele Protoiereu Mitrofor Ioan Pancu

Parintele Protoiereu Mitrofor Ioan Pancu face un apel pentru sprijinirea acestei biserici: "In duhul iubirii de frate, Parohia noastra vine cu o rugaminte de a ne ajuta si a ne sustine financiar pentru construirea Bisericii "Nasterea Cinstitului Slavitului Prooroc Inaintemergatorul si Botezatorul Ioan” care se ridica pe teritoriul IMSP, la Spitalul raional Causeni, din Republica Moldova. Posibilitatile materiale ale enoriasilor sunt extrem de reduse in aceasta zona si avem nevoie de ajutorul dumneavoastra. Cunoscand preocuparile pentru valorile spirituale ale poporului nostru si avand in vedere pozitia dumneavoastra fata de cele sfinte, nadajduim ca nu veti ramine indiferenti la doleantele noastre, intrucat nevoile materiale se suprasupun cu cele spirituale. Va multumim frumos, va raminem vesnic recunoscatori si permanent rugatori catre Bunul Dumnezeu si credem ca veti incerca sa ne ajutati pentru a putea pune prima piatra la temelia bisericii. Acum cand se ofera marea sansa de a deveni vrednici de pomenire, ne-am bucura nespus sa avem fericita ocazie de a trece cu litere aurite pe placa de marmura si numele dumnevoastra.”

Date de contact:

Parohia Ortodoxa Romana "Nasterea Cinstitului Slavitului Prooroc Inaintemergatorul si Botezatorul Ioan”, orasul Causeni, Republica Moldova
Protoiereu Mitrofor Ioan Pancu

Tel. (+373) 24326178, tel. mobil (+373) 79709827;

E-mail: ioan.pancu@yahoo.com sau pr.mitro.ioan@mail.ru

Cont pentru donatii:

BC "Agroindbank” SA filiala Causeni
c/b 22511448899
c/f 1009620003399
AGRNMD2X769


Dorina Zdroba

12 Mai 2011

Vizualizari: 2372

Voteaza:

Un nou lacas de cult se ridica in Basarabia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE