
Silvia Cireasa
Timp preparare: 25 minute
Timp de gatit: 1 ore 30 minute
Durata totala: 1 ore 55 minute
Vinete umplute - Tai vinetele in jumatati, pe lungime, scoti o parte din miez si le oparesti in apa clocotita cu putina sare timp de 20 minute, apoi le scoti si le asezi intr-o tava de teflon.
- 4 vinete mari
- 4 cepe
- 4 ardei grasi
- 4 rosii
- 5 catei usturoi
- 1 morcov
- 1 ceasca ulei
- 1 ceasca orez
- 1 legatura marar
- sare
- piper
1. Tai vinetele in jumatati, pe lungime, scoti o parte din miez si le oparesti in apa clocotita cu putina sare timp de 20 minute, apoi le scoti si le asezi intr-o tava de teflon.
2.Intre timp, prepari umplutura astfel: calesti ceapa intr-o cratita, adaugi ardeii, apoi miezul de la vinete, morcovul ras si usturoiul. Lasi sa scada si adaugi orezul si putina apa. Lasi sa se inabuse bine si cu orezul, apoi adaugi rosiile decojite si taiate cubulete. Lasi sa scada bine si adaugi verdeata, piper si sare dupa gust.
3. Cu aceasta compozitie umpli vinetele si daca mai ramane compozitie poti umple si vreo 2 ardei grasi taiati in jumatati.
4. Torni deasupra sos de rosii si dai tava la cuptor.
Optional: Cand mancarea este aproape gata poti adauga deasupra cascaval sau branza rasa si mai lasi 5 minute la cuptor sau poti servi cu smantana deasupra.
-
Rulada cu praz si ciuperci
Publicat in : Retete prajituri -
Cartofi lionezi
Publicat in : Mancaruri -
Cartofi cu rozmarin
Publicat in : Mancaruri -
Prajitura cu sfecla
Publicat in : Retete prajituri
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.