Salam de biscuiti de post

Salam de biscuiti de post Mareste imaginea.

Pentru ca simtim nevoia sa mancam si ceva dulce, m-am gandit sa impartasesc cu dumneavoastra urmatoarea reteta, care se face destul de repede si nu este chiar atat de costisitoare.

Pentru preparare avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 500 gr. biscuiti populari (simpli)
- 200 gr de zahar
- cateva bucatele de rahat
- 100 gr. nuca (macinata,sau taiata marunt ) dupa preferinta
- 2 pliculete zahar vaniliat
- esenta de rom sau chiar rom daca avem in casa
- 50 gr . stafide
- 2-3 linguri de cacao
- 1 pachet de margarina Rama

Modul de preparare

Se iau biscuiti si se faramiteaza, se freaca cu pachetul de margarina si cu cacao. Se adauga zaharul vaniliat, esenta de rom, stafidele, rahatul taiat cubulete mici si nuca.

Separat, se caramelizeaza zaharul si se adauga 150 ml. apa se lasa sa dea un clocot pana se dizolva zaharul complet, se da de-o parte si se lasa putin la racit. Dupa aceea, siropul obtinut smesteca cu celelalte ingrediente ca sa obtinem o coca usor de modelat. Coca astfel obtinuta se intinde pe o folie de aluminiu sau folie alimentara, o rulam cu grija dandui forma unui salam. O punem la rece pentru 2-3 ore si pe urma se poate servi.

P.S. Putem sa o rostogolim prin fulgi de cocos,  sa aibe aspect mai placut, bineinteles si gust. Este un desert foarte gustos si nu necesita coacere... un atu in plus ca sa-l faceti. Pot sa-l faca si domnii, fiindca nu este greu. In concluzie: ieftin, gustos si se face repede.

Pofta buna !

Marioara Mihele

Despre autor

Marioara Mihele Marioara Mihele

Colaborator
24 articole postate
Publica din 22 Mai 2010

14 Decembrie 2010

Vizualizari: 117485

Voteaza:

Salam de biscuiti de post 5.00 / 5 din 1 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Marioara MihelePostat la 2011-02-17 22:25

    Incercati si-l preparati acest delicios desrt ,fiindca o sa fiti foarte incintati . Si nu este prea costisitor .

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post