Duminica Ortodoxiei

Duminica Ortodoxiei Mareste imaginea.

Duminica Ortodoxiei - Sarbatoarea credintei, jubileul Psaltirii. Sfintele icoane raman in Biserica.

Domnul lucreaza. Prima Duminica din Postul Sfintelor Pasti: prilej sa ne bucuram. Suntem invingatori. Cei ce prigonesc icoanele sunt redusi la tacere vazand minunile Domnului. Cultul sfintelor icoane este restabilit, prin pronie divina, la data de 11 martisor 843, pana la Parusie. Este izbanda impotriva tuturor ereziilor. Camasa lui Hristos nu mai este rupta: dreapta credinta invinge prin interventia Dumnezeului celui viu.

Multi martiri, aparatori ai icoanelor, se roaga acum pentru noi. Daca Hristos nu ar fi venit, nici noi nu am fi putut spera la Rai si nici icoane nu am fi pictat. Tocmai Intruparea Fiului lui Dumnezeu reprezinta temeiul cinstirii icoanelor. Cat de dragi ne sunt pozele celor din familie, ale parintelui Arsenie Boca si icoanele tururor aliatilor sfinti din Biserica care triumfa!

Preacuratului Tau chip ne inchinam, Bunule, cerand iertare de gresalele noastre, Hristoase Dumnezeule; ca de voie ai binevoit a Te sui cu trupul pe cruce, ca sa izbavesti din robia vrajmasului pe cei pe care i-ai zidit. Pentru aceasta cu multumire strigam Tie: toate le-ai umplut de bucurie, Mantuitorul nostru, Cel ce ai venit sa mantuiesti lumea.

Marius Matei

.

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
262 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

11 Mai 2012

Vizualizari: 1296

Voteaza:

Duminica Ortodoxiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE