Iubirea de Dumnezeu este multa mangaiere chiar si in pieire

Iubirea de Dumnezeu este multa mangaiere chiar si in pieire Mareste imaginea.

Bine a zis unul dintre barbatii purtatori de Dumnezeu ca pentru cel ce crede, iubirea de Dumnezeu se vede chiar si in pieire. Pentru ca, zice el, ce paguba va ii pricinui intristare celui care de dragul bunatatilor dispretuieste acum odihna si desfatarea?

Cand va placea lui Dumnezeu sa-l supuna pe om unor mari necazuri, ingaduie ca el sa cada in mainile putinatatii de suflet, si aceasta da nastere in om puterii akediei, care-l biruie, in care el isi simte sufletul apasat, si aceasta este gustarea gheenei; prin aceasta este adus asupra omului un duh de iesire din minti, din care izvorasc mii de ispite: tulburare, intaratare, hula, cartire impotriva sortii, ganduri anapoda, mutare dintr-un loc in altul si asa mai departe. Iar de vei intreba care este pricina tuturor acestora, voi spune: nepasarea ta, fiindca tu insuti nu te-ai ingrijit sa cauti doctoria potrivita pentru aceasta. Iar doctoria pentru toate acestea este doar una, si cu ajutorul unui singur lucru afla omul grabnica mangaiere in sufletul sau. Care este doctoria aceasta? Smerita cugetare a inimii. Fara aceasta nimeni nu poate strica cetatea acestor rele, ci mai degraba va afla ca l-au biruit restristile.

Nu te mania pe mine, cel ce intrebi, pentru ca iti spun adevarul. Nu ai cautat din tot sufletul cugetarea smerita - dar daca vrei, paseste pe taramul ei, si vei vedea ca ea te va slobozi de raul ce te-a cuprins, caci pe masura smeritei cugetari ti se da rabdare in necazurile tale, iar pe masura rabdarii se usureaza greutatea necazurilor tale, si vei capata mangaiere; iar pe masura mangaierii tale se mareste bucuria ta cea in Duhul Sfant. Cand bine va voi sa le faca fiilor Sai celor adevarati usurare de ispitele lor, Parintele nostru Cel iubitor de indurari nu va inlatura cu totul ispitele, ci le va da rabdare in ispite. Si toate aceste bunatati ei le vor primi cu mana rabdarii lor, spre desavarsirea sufletelor lor.

Sa ne invredniceasca si pe noi Hristos Domnul, cu harul Sau, sa rabdam cu inima recunoscatoare tot raul, din dragoste catre El! Amin.

Sfantul Isaac Sirul

05 Mai 2010

Vizualizari: 3232

Voteaza:

Iubirea de Dumnezeu este multa mangaiere chiar si in pieire 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Adriana Luiza ConstantinPostat la 2010-05-06 16:32

    Foarte potrivit cuvant pentru vremurile de criza actuale, dar cum sa l poti face cunoscut si inteles, caci multi suferim de trufie si celelalte si rar mai intalnesti smerenia care gazduieste sfantul duh...

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE