Rugaciunile impotriva vrajmasilor

Rugaciunile impotriva vrajmasilor Mareste imaginea.

Rugaciunile impotriva vrajmasilor

Am fost invatati si suntem invitati de Biserica, in cadrul Sfintei Liturghii, sa ne iubim unii pe altii. Dar din cauza conflictelor si a neintelegerilor ajungem sa ne facem dusmani. Lucru neplacut lui Dumnezeu.

Cereri de genul: "Doamne, loveste pe dusman", "Fa rau celui ce m-a suparat", "Adu suferinta in casa celui ce m-a necajit", "Loveste-i, Doamne, trupul cu boli", sunt cereri contrare rugaciunii. Stiu ca este greu, dar cand ajungi in fata unei icoane si stii ca esti certat cu cineva, trebuie sa ceri de la Dumnezeu mai intai iertarea pacatelor vrajmasilor si apoi sa ceri iertare pentru pacatele proprii.

Sfantul Ioan Gura de Aur spune ca cerand lui Dumnezeu sa pedepseasca pe cei ce ne-au facut rau, Il rugam sa-Si strice legea Sa, caci a spus: "Rugati-va pentru vrajmasii vostri".

Ce trist este ca suntem lipsiti de alte ganduri atunci cand dorim sa facem rau, iar cand ne indreptam spre plangerea pacatelor suntem cuprinsi de tot felul de griji.

Indiferent de raul pe care ni-l face aproapele, nu trebuie sa ne rugam impotriva lui, ci a diavolului care naste neintelegerile. Contra lui trebuie sa ne rugam lui Dumnezeu, zicand: "Zdrobeste pe satana sub picioarele noastre!"

Ori de cate ori suntem cuprinsi de ganduri impotriva aproapelui, trebuie sa luam seama la Hristos, care desi era rastignit, batjocorit si hulit, Se ruga: "Tata, iarta-le lor pacatul, ca nu stiu ce fac", la Arhidiaconul Stefan care primind loviturile pietrelor, a trecut cu vederea durerile pricinuite de ele si zicea: "Doamne, nu le socoti lor pacatul acesta" sau la Sfantul Pavel care spune: "De trei ori am fost batut cu batul de iudei, odata am fost lovit cu pietre, o zi si o noapte am petrecut în adanc". Ce-a facut dupa toate acestea? "Ma rugam, spune el, ca eu sa fiu anatema pentru fratii mei, pentru rudele mele dupa trup". Sunt si alte exemple, dar ne sunt de ajuns acestea "caci, cu cat mai multe sunt exemplele, cu atat este mai mare pedeapsa, daca nu le vom urma", spune Sfantul Ioan Gura de Aur.

Daca ne rugam contra dusmanilor, atunci ne rugam asa cum diavolul voieste. Dar, cand iubim pe dusmani, ne asemanam lui Dumnezeu, care face ca soarele sa rasara si peste cei buni si peste cei rai.

Adrian Cocosila

05 Septembrie 2014

Vizualizari: 17009

Voteaza:

Rugaciunile impotriva vrajmasilor 5.00 / 5 din 4 voturi. 4 review utilizatori.

Comentarii (4)

 • Andrei PanaitPostat la 2014-09-05 02:45

  Rugaciunea pentru vrajmasi a Sfântului Nicolae Velimirovici: "Doamne binecuvântează pe vrăjmaşii mei! Şi eu îi binecuvântez şi nu-i blestem! Vrăjmaşii m-au împins şi mai mult spre Tine, în braţele Tale, mai mult decât prietenii. Aceştia m-au legat de pământ şi mi-au răsturnat orice nădejde spre pământ. Vrăjmaşii m-au făcut străin faţă de împărăţiile pământeşti şi un locuitor netrebnic faţă de pământ. Precum o fiară prigonită, aşa şi eu, prigonit fiind, în faţa vrăjmaşilor, am aflat un adăpost mai sigur, ascunzându-mă sub cortul Tău, unde nici vrăjmaşii, nici prietenii nu pot pierde sufletul meu. Doamne, binecuvântează pe vrăjmaşii mei! Şi eu îi binecuvântez şi nu-i blestem. Ei au mărturisit în locul meu păcatele mele în faţa lumii. Ei m-au biciuit, când eu m-am cruţat de biciuire. Ei m-au chinuit atunci când eu am fugit de chinuri. Ei m-au hulit atunci când eu m-am măgulit pe mine însumi. Ei m-au scuipat atunci când eu m-am mândrit cu mine însumi. Când eu m-am făcut înţelept, ei m-au numit nebun. Când m-am făcut puternic, ei au râs de mine ca de un pitic. Când am vrut să conduc pe oameni, ei m-au împins înapoi. Când m-am grăbit să mă îmbogăţesc, ei m-au smucit înapoi cu mână de fier. Când m-am gândit să dorm liniştit, ei m-au trezit din somn. Când mi-am zidit casă pentru viaţă lungă şi liniştită, ei au răsturnat-o şi m-au izgonit afară. Într-adevăr, vrăjmaşii m-au dezlegat de lume şi mi-au prelungit mâinile până la veşmântul Tău. Binecuvântează Doamne pe vrăjmaşii mei! Binecuvântează-i şi-i înmulţeşte; asmute-i şi mai mult împotriva mea, ca fuga mea spre Tine să fie fără întoarcere; ca să se rupă nădejdea mea în oameni ca pânza de păianjen; ca smerenia să împărăţească deplin în inima mea; ca inima mea să devină mormântul celor rele. Ca toată comoara mea să o aduni în ceruri. Ah, de m-aş elibera odată de autoamăgire, care m-a încâlcit într-o mreajă cumplită a vieţii înşelătoare! Vrăjmaşii m-au învăţat să ştiu ceea ce puţini ştiu în lume: că omul nu are pe pământ vrăjmaşi afară de sine însuşi. Doar acela urăşte pe vrăjmaşi, care nu ştie că vrăjmaşii nu sunt vrăjmaşi, ci prieteni severi. De aceea, Doamne, binecuvântează pe prietenii şi pe vrăjmaşii mei! Sluga blestemă pe vrăjmaşi, căci nu ştie, iar Fiul îi binecuvântează, căci ştie. Fiul ştie că vrăjmaşii nu pot să se atingă de viaţa lui. De aceea, El păşeşte liber între ei şi se roagă lui Dumnezeu pentru aceştia. Doamne binecuvântează pe vrăjmaşii mei! Şi eu îi binecuvântez şi nu-i blestem!"

 • Constanta SzlavicsPostat la 2013-06-09 10:48

  Cu rugaciunea,bunatatea si iertarea, poti deveni cel mai bun prieten cu cel care-ti este vrajmas. Acestea sunt armele cu care dezarmezi si pe cel mai rau! Doamne ajuta-ne, sa vedem oamenii prin ochii Tai! Amin

 • Ioan Alexandru ChiruPostat la 2013-06-06 03:21

  Cred ca fiecare, intr-un moment in viata sa, a fost nedreptatit sau "lovit" cu intentie de oameni fara Dumnezeu si mai ales gratuit... Cred ca totul este sa ierti si sa te rogi pentru ei si bineinteles sa nu te gandesti in vreun fel sa intorci raul primit, fiindca intr-adevar, facand astfel, faci mare bucurie diavolului !

 • Daniel PirciuPostat la 2010-05-26 02:44

  eu ma tot intreb daca ceva urat s-ar intampla celor pe care-i iubesti foarte mult, ura si razbunarea ar fi primul sentiment care ar trebui sa-l ai ... spune ca trebuie sa ne intoarcem la Dumnezeu pentru a ne calauzi, eu intreb, dupa ce s-a intamplat asta, cine ar mai avea incredere in El...eu mi-am invatat lectiile relativ usor,si incep sa-mi dau seama de unele lucruri, dar asta se intampla pana la suferinta, practic nici o suferinta atat de mare nu poate cultiva ceva sanatos si iubitor, este imposibil uman ..

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE