27 de familii au sarbatorit 50 de ani de la casatorie in Comuna Costesti

In cadrul manifestarilor dedicate implinirii a 500 de ani de atestare documentara a localitații valcene Costesti, astazi, 10 octombrie 2012, de la orele 15.00, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Costesti, 27 de familii au sarbatorit implinirea a 50 de ani de la casatorie.

Slujba de multumire si binecuvantare a fost oficiata de catre Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, in prezenta a numerosi credinciosi.Dupa slujba, Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, a tinut un cuvant de invatatura dedicat momentului festiv. Au mai rostit scurte alocutiuni parintele paroh Marin Ion, Toma Pestereanu, primarul comunei, Aurora Gherghina, subprefect al Judetului Valcea, Aurel Vladoiu, deputat, Costi Radulescu, consilier judetean si alti invitati de onoare.

La finalul ceremoniei, cele 27 de perechi au primit din partea Primariei si a parohiei Costesti cadouri, diplome si bani. Cu acest prilej, un grup de elevi ai Scolii cu clasele I-VIII Costesti a sustinut un microconcert religios sub coordonarea invațatoarei Floricica Minduci, urmat de un dejun festiv.

Imediat dupa acest eveniment, in centrul localitatii a avut loc o parada a portului popular si un spectacol folcloric, in cadrul caruia si-au dat concursul Clubul Copiilor din Horezu si ansamblurile din Bran - Brasov si Barbatesti - Valcea.

La manifestare au mai participat Pr. Octavian Taparlan, Inspector Patrimoniu in cadrul Arhiepiscopiei Ramnicului, Pr. Mihai Cartan, Protoiereu de Horezu, alaturi de alte oficialitati de stat, locale si centrale.

Sursa: arhiram.ro

.
Pe aceeaşi temă

11 Octombrie 2012

Vizualizari: 371

Voteaza:

27 de familii au sarbatorit 50 de ani de la casatorie in Comuna Costesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE