Biserica Rusa solicita legi diferite pentru pelerini si turisti

Rusia are nevoie de o legislatie care sa faca deosebire intre pelerinaj si turism, a precizat recent Ieromonahul Nicodim Kolesnikov, presedintele Centrului de pelerinaje al Patriarhiei Moscovei. "Pelerinajul si turismul nu pot fi comparate. Ele nu pot fi amestecate, insa nu sunt diferentiate prin lege.

Doar organizatiile religioase trebuie sa fie implicate in activitati de pelerinaj”, a afirmat Ieromonahul Nicodim Kolesnikov, adaugand ca Biserica Ortodoxa Rusa lucreaza la propuneri de amendamente pentru legea turismului.

"Prin lege, organizatiile religioase nu au dreptul sa organizeze tururi (pentru pelerini), astfel incat legislatia trebuie schimbata”, a mai precizat Parintele Nicodim. Potrivit acestuia, sunt necesare scuturi de taxe pentru dezvoltarea turismului de pelerinaj, si doar credinciosii si profesorii teologi pot lucra ca ghizi turistici.

"Unii oameni merg sa se roage iar altii merg doar sa vada locurile. Ei nu se simt confortabil impreuna”, a mai adaugat presedintele Centrului de pelerinaje al Patriarhiei Moscovei.

Sursa: pravmir.com

.
Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 727

Voteaza:

Biserica Rusa solicita legi diferite pentru pelerini si turisti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE