Capela Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu si-a sarbatorit ocrotitorul

Pe 27 iulie, crestinii ortodocsi s-au aflat in Duminica a VII-a dupa Rusalii. Tot in aceasta zi, Biserica Ortodoxa l-a sarbatorit pe Sfantul Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon, ocazie cu care Capela Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu si-a sarbatorit ocrotitorul.

Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie a fost savarsita de Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, in altarul de vara al capelei. Pentru bucuria duhovniceasca a credinciosilor de la Catedrala Episcopala, au fost aduse spre inchinare particele din moastele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, ale Sfantului Apostol Andrei, ale Sfintei Mucenite Ecaterina, iar de la Parohia Letca Noua a fost adusa Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. In cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul nostru a hirotonit intru diacon pe teologul Iacob Lucian Catalin, pe seama Catedralei Episcopale din Giurgiu. In cuvantul de invatatura rostit credinciosilor prezenti, Preasfintia Sa a explicat sensurile duhovnicesti desprinse din pericopa evanghelica, in care a fost prezentata vindecarea celor doi orbi si a unui mut in Capernaum, subliniind, in acelasi timp, si valoarea rugaciunii si a credintei in dobandirea mantuirii. Rugaciunea sincera izvorata din inima, a aratat ierarhul nostru, strabate vazduhul si uneste cerul cu pamantul, ea il elibereaza pe om, il degaja de natura exterioara si de sine insusi. In acest fel, ea tine sufletul deschis catre Dumnezeu ca Persoana, fiind o stare de permanenta recunostinta. De asemenea, Preasfintia Sa a evidentiat si credinta celor doi orbi in puterea vindecatoare a Mantuitorului Hristos. Credinta, a mai adaugat Preasfintitul Parinte Ambrozie, este lucrarea harului lui Dumnezeu, care produce in omul cazut starea de mantuire, este deschiderea sufletului omului pentru prezenta iubirii lui Dumnezeu, Care s-a descoperit in Hristos cel rastignit si inviat. De asemenea, Intaistatatorul eparhiei noastre a vorbit si despre viata pilduitoare a Sfantului Pantelimon, care este ocrotitorul medicilor si tamaduitorul bolnavilor.

La final, Preasfintitul Parinte Episcop Ambrozie a oferit parintelui capelan Liviu Neacsu o icoana a Sfantului Pantelimon, lucrarea Despre Preotie a Sfantului Nectarie de Eghina si ultima editie a Liturghierului, respectiv a Apostolului. De asemenea, noului hirotonit, Chiriarhul nostru i-a oferit un Liturghier si o icoana a Sf. Ioan Iacob Hozevitul.

Raspunsurile la strana au fost date de un grup de maici de la Manastirea Lipnita din jud. Constanta. Sutele de credinciosi au primit din partea ierarhului lor iconite cu chipul Sf. Pantelimon si ultimul numar al revistei "Familia Ortodoxa". La eveniment au luat parte si oficialitati judetene si locale care au tinut sa fie prezente la hramul capelei Sf. Pantelimon a Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

28 Iulie 2014

Vizualizari: 642

Voteaza:

Capela Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu si-a sarbatorit ocrotitorul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE