Comunicat de presa: Biserica apara si promoveaza familia traditionala

In urma adoptarii in sedinta de lucru a Comisiei de revizuire a Constitutiei de marti, 4 iunie 2013, a amendamentului la articolul 4 alin. (2)din Constitutia Romaniei in vigoare, prin care sunt completate in legea fundamentala criteriile pentru care este interzisa discriminarea, inclusiv culoare, orientare sexuala sau trasatura genetica, precizam:

Patriarhia Romana spera ca o astfel de prevedere constitutionala nu constituie o premisa pentru o orientare defavorabila familiei crestine traditionale.

In acest sens, Patriarhia Romana isi exprima dorinta ca, atunci cand vor fi luate in discutie amendamentele la articolul 48 alin. (1) din actuala Constitutie a Romaniei, Comisia de revizuire va tine cont de propunerea Bisericii Ortodoxe Romane, inaintata Parlamentului Romaniei (27 mai 2013) in numele majoritatii romanilor (85,9%), si anume: "Familia, elementul natural si fundamental al existentei si dezvoltarii societatii, se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor si beneficiaza de sprijin si ocrotire din partea statului si a societatii”.

Din cele mai vechi timpuri, poporul roman a mostenit si a cultivat un respect deosebit fata de familie, numita si "Biserica de acasa”, avand credinta ca este instituita si binecuvantata de Dumnezeu. Acest respect fata de familie s-a concretizat in grija pentru o viata curata si echilibrata in orice imprejurari, ajutorarea reciproca a sotilor si nasterea de prunci. Toate aceste valori au ramas peste veacuri trasatura fundamentala a societatii romanesti.

Patriarhia Romana va propune tema completarii articolului 48 alin. (1) referitor la familie din actuala Constitutie a Romaniei pe agenda de lucru a Consiliului Consultativ al Cultelor din Romania din 20 iunie 2013, pentru a proteja familia naturala si traditionala.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

 

Pe aceeaşi temă

05 Iunie 2013

Vizualizari: 677

Voteaza:

Comunicat de presa: Biserica apara si promoveaza familia traditionala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE