Este Valentine’s Day o amenintare la starea morala a generatiei de tineri de azi?

Ziua de 14 februarie a devenit și în România o zi în care cuplurile celebrează Ziua Îndrăgostiților după tradiția preluată din Occident.

Cum trebuie ei să privească această zi și ce trebuie să știe despre ea, sunt probleme pe care părintele Stelian Tofană le va aborda în următoarea conferință a Organizației Creștine Agape.

Evenimentul programat pe 4 februarie 2016, de la ora 19:00 la Casa de Cultura a Studenților va aduce o mulțime de răspunsuri cu privire la ziua celebrată de îndrăgostiți.
A existat un Sfânt Valentin al îndrăgostiților?

Valentine’s Day nu este o zi de sărbătoare creștină și nici nu provine din spațiul românesc și cultural ci este așa cum se practică astăzi, un împrumut comercial din Occident. Dar dacă tot se vorbește și se mediatizează atât de mult această zi, cu consecințe morale asupra tinerilor, asupra societății creștine în general, nu din cele mai fericite, atunci ne punem niște întrebări. Ce însemnă această zi? Cine este Sfântul Valentin invocat în spatele acestei așa-zise sărbători? A existat un Sfânt Valentin al îndrăgostiților?

Putem spune de fapt că există o zi a îndrăgostiților? La toate aceste întrebări, deloc comode și de-a dreptul provocatoare, vom încerca un răspuns în cadrul conferinței din 4 februarie”, a declarat pentru Radio Renașterea, părintele Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

Pe aceeaşi temă

18 Ianuarie 2016

Vizualizari: 129

Voteaza:

Este Valentine’s Day o amenintare la starea morala a generatiei de tineri de azi? 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE