Moastele Sfantului Ierarh Calinic au ajuns la Manastirea Frasinei

Marti, 1 mai 2012, la orele 17.00, in acordul clopotelor Catedralei Arhiepiscopale din Ramnicu Valcea delegatia ce insoteste racla cu Moastele Sfantului Ierarh Calinic a plecat de la Centrul Eparhial spre Manastirea Frasinei, ctitoria marelui ierarh.

La poarta manastirii racla cu Sfintele Moaste si delegatia condusa de Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, au fost intampinate de catre parintii monahi in frunte cu staretul manastirii Arhimandritul Neonil Stefan. Apoi Moastele Sfantului au fost purtate in Procesiune pana in biserica, unde dupa o slujba de Te Deum au fost asezate la loc de cinste, spre inchinare.

La final, Inaltpreasfintitul Parinte Irineu a rostit un cuvant de invatatura in care a multumit lui Dumnezeu pentru darurile revarsate asupra noastra si pentru sosirea Sfantului Ierarh Calinic dupa peste 150 de ani la ctitoria sa de suflet, Manastirea Frasinei.In timpul petreceri Moastelor Sfantului Calinic la ctitoria sa, se vor savarsi mai multe slujbe religioase: Slujba Privegherii (Vecernia cu Litie si Utrenia) - marti seara, iar miercuri, de la orele 8.00, Acatistul Sfantului Ierarh, Sfanta Liturghie Arhiereasca si Taina Sfantului Maslu.

La Manastirea Frasinei, Sfintele Moaste vor ramane pana miercuri, 2 mai, orele 14.00, cand vor fi duse la Manastirea Lainici.

Sursa: arhiram.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

01 Mai 2012

Vizualizari: 572

Voteaza:

Moastele Sfantului Ierarh Calinic au ajuns la Manastirea Frasinei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE