Parastas pentru Parintele Serafim Man

Parintele Arhimandrit Serafim Man, fost staret al Manastirii Rohia, a fost comemorat sambata aceasta de obstea asezamantului, la implinirea unui an de la trecerea la Domnul. Stareti si starete de la manastirile din Episcopia Maramuresului si Satmarului, fosti ucenici, dar si foarte multi credinciosi au participat de dimineata la Sfanta Liturghie oficiata de Preasfintitul Parinte Arhiereu-vicar Iustin Sigheteanul, informeaza TRINITAS TV.

In cadrul slujbei, ierarhul a hirotonit pe seama manastirii, un tanar ierodiacon. Parastasul a fost oficiat la mormantul parintelui Serafim.

„Parintele arhimandrit Serafim, duhovnicul Manastirii Rohia si parintele nostru, a avut o calatorie pamanteasca de 78 de ani. Astazi isi doarme somnul de veci intru nadejdea invierii si a vietii vesnice in cimitirul Manastirii Rohia pe care a cautat-o, care l-a primit, pe care a slujit-o, condus-o si pe care a iubit-o pana in ultima clipa a vietii precuviosiei sale”, a marturisit PS Parinte Iustin Sigheteanul.

Parintele Arhimandrit Serafim Man s-a nascut pe 27 noiembrie 1935, in satul maramuresean Boiereni. In 1952, tanarul Stefan Man intra ca frate in Manastirea Rohia. Slujeste in biserica manastirii pana in anul 1959, cand, prin Decretul 410, este nevoit sa paraseasca asezamantul. Se intoarce, insa, aici in 1971, iar doi ani mai tarziu este numit staret al cunoscutei manastiri. Parintele a fost cunoscut mai ales in calitatea sa de duhovnic al monahului Nicolae Steinhardt. A trecut la Domnul anul trecut, in ziua de 12 februarie.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

15 Februarie 2014

Vizualizari: 226

Voteaza:

Parastas pentru Parintele Serafim Man 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE