Simpozion national de teologie dedicat Sfantului Constantin cel Mare

In zilele de 17-18 mai 2013 la Manastirea Timiseni-Sag se va desfasura Simpozionul National de Teologie cu tema “Sfantul Constantin cel Mare si Imperiul crestin: teologie, politica si hagiografie in Bizantul timpuriu”.

Scopul general al simpozionului este acela de-a explora originile si semnificatiile teologice ale traditiei bizantine. Avand in vedere caracterul interdisciplinar al simpozionului, lucrarile vor aborda Bizantul timpuriu din perspective diferite, cum ar fi istorice, teologice, spirituale, politice si hagiografice. De asemenea, evenimentele, persoanele sau scrierile legate in mod direct sau indirect de spiritualitatea Bizantului timpuriu sunt binevenite.

Propunerile de lucrari trebuie sa contina numele si prenumele autorului, titlul academic, afilierea institutionala (daca este cazul), numarul de telefon, precum si un scurt abstract (150-200 de cuvinte). Aceste propuneri trebuie trimise pe adresa dlemeni@yahoo.com pana la data de 03.05.2013, iar panelul va fi notificat nu mai tarziu de 10. 05. 2013.

Totodata, in vederea unei organizari adecvate a simpozionului, rugam confirmarea prezentei dvs. (de principiu) la aceasta manifestare stiintifica pana la data de 25.02.2013.
Lucrarile simpozionului vor fi publicate intr-un volum consacrat Bizantului timpuriu la o editura acreditata CNCSIS.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

19 Martie 2013

Vizualizari: 290

Voteaza:

Simpozion national de teologie dedicat Sfantului Constantin cel Mare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE