Paraclisul Sfantului Ioan Botezatorul

Paraclisul Sfantului Ioan Botezatorul Mareste imaginea.

Paraclisul Sfantului Ioan Botezatorul

Ioan Botezatorul - Sfant Prooroc si Inaintemergator al Domnului !

(7 ianuarie)

De este preot, se zice: Binecuvantat este Dumnezeul nostru...
Iar de nu, se zice: Pentru rugaciunile...

Apoi rugaciunile incepatoare: imparate ceresc... Sfinte Dumnezeule... Preasfanta Treime... Tatal nostru...
Doamne miluieste (de 12 ori)

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Veniti sa ne inchinam... (de 3 ori)

Psalmul 142: Doamne, auzi rugaciunea mea...

Dumnezeu este Domnul... (de 3 ori), apoi:

Troparul Sfantului Ioan Botezatorul

Catre glasul celui ce a strigat in pustie: "Gatiti calea Domnului, drepte faceti cararile Lui", cu credinta si cu dragoste sa alergam toti cei impresurati de primejdii si de suparari, spre a dobandi mila si ajutorul lui Dumnezeu. Ca mult poate a ne ajuta, ca un dumnezeiesc inaintemergator si prieten de aproape al lui Hristos (de doua ori).

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Catre Maica Luminii si Preacurata Fecioara Mana sa alergam toti cei ce voim sa dobandim ajutorul ei si mila Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Care cu multa indurare primeste mijlocirea si rugaciunile Prea Curatei Maicii Sale.

Psalmul 50: Miluieste-ma Dumnezeule...

Canonul de rugaciune catre Sfantul Ioan Botezatorul

Cantarea 1: (glas 2)

Cantarea lui Moisi luand, striga suflete: Ajutor si descoperitor S-a facut mie spre mantuire. Acesta este Dumnezeul meu si Il voi slavi pe El.

Pripeala: Sfinte Slavite Ioane Botezatorule si inaintemergatorule, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi, pacatosii.

Apropiindu-se zorii mantuirii neamului omenesc, trimis a fost de la Dumnezeu Arhanghelul Gavriil, ca sa vesteasca lui Zaharia Proorocul nasterea ta, inaintemergatorule Ioane, pe care noi cu credinta si cu inima smerita astazi o praznuim, cerand de la Dumnezeu, prin rugaciunile tale, pace si mare mila.

Pe odrasla cea sfanta a lui Zaharia si a Elisabetei, pe cel nascut din fagaduinta, pe cel sfant nascut din cei drepti si fara prihana, credinciosii cu evlavie si cu dragoste sa-1 cinstim.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Ioan, a zis ingerul catre Zaharia, va fi numele lui, cu taina aratand darul lui Dumnezeu cu care te-ai sfintit inca din pantecele maicii tale. Aceasta intelegand noi pacatosii, venim cu umilinta, cerand de la Dumnezeu, prin a ta mijlocire, mila, ajutor si izbavire de primejdii.

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Bucurie si veselie in toata lumea ai adus cu nasterea ta Preacurata Fecioara, caci ai nascut pe Cel mai inainte de toti vecii si pe Care Dumnezeu Tatal a binevoit a-L trimite in lume spre a noastra indreptare si mantuire.

Cantarea a 3-a:

Mintea mea cea neroditoare, aducatoare de roade, Dumnezeule, arata-o, Lucratorule al bunatatilor si Saditorule al celor cuvioase, cu marirea Ta.

Ca un luceafar de dimineata prealuminos ai iesit mergand inaintea Soarelui dreptatii, dumnezeiescule Ioane Proorocule, lumineaza-ne pe noi.

Mergatorule inainte, Ioane, cu darul cel dat tie de la Dumnezeu, miluieste-ne pe noi ca sa nu ratacim in noaptea nestiintei si in negura cea deasa a pacatelor noastre.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Zis-a vestitorul Arhanghel Gavriil catre fericitul tau tata: „Zaharia, fiul pe care-1 vei naste din Elisa-beta, femeia ta, va fi bucurie si veselie multora, si mare inaintea Domnului se va chema". Deci, ca prim ales si plin de daruri de la Dumnezeu, te rugam, nu ne uita pe noi pacatosii care te punem mijlocitor.

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Pe Maica Cuvantului si Pre ane vino vata Fecioara, pe aparatoarea cea blanda a celor necajiti, cu umilinta si cu dragoste si cu credinta sa o laudam si sa cerem in toata vremea grabnicul si puternicul ei ajutor.

Ectenia intreita: Miluieste-ne pe noi...
Vosglas: Ca milostiv si iubitor...

Cantarea a 4-a:

Nasterea Ta din Fecioara, Proorocul, mai inainte vazand-o, a propovaduit, zicand: „Auzul Tau am auzit si m-am temut ca de la miazazi si din muntele cel sfant, umbros ai venit, Hristoase".

Saltat-ai cu bucurie in pantecele maicii tale Mergatorule inainte, si te-ai inchinat Ziditorului tau, Celui intrupat in pantecele preacurat al Preasfintei Fecioare; auzi-ne si pe noi, care cu evlavie si cu bucurie praznuim cinstita nasterea ta.

Mana Domnului peste tine a fost, Ioane Proorocule, din copilarie pe tine pazindu-te. Iar noi pacatosii, vazandu-ne inconjurati de ispite si de primejdii, cu credinta si cu umilinta te rugam, pazeste-ne pe noi cu rugaciunile tale.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Proorocit-a fericitul Zaharia ca tu, Ioane, Prooroc al Celui Preainalt te vei chema si vei merge inaintea fetei Lui. Deci, ca pe un mare Prooroc si inainte-mergator te rugam, fii noua, pacatosilor, grabnic ajutator in ziua judecatii.

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

Catre preacinstita si preasfanta ta icoana, Prea-milostiva si Preacurata Fecioara, cazand eu pacatosul si nevrednicul, cu bucurie si nadejde se veseleste inima mea, crezand cu tarie ca in vremea sfarsitului meu nu ma vei lasa pe mine.

Cantarea a 5-a:

Negura sufletului meu, Mantuitorule, risipeste-o cu lumina poruncilor Tale si ma lumineaza ca un singur imparat al pacii.

Petrecut-ai in pustie din frageda copilarie, Merga-torule inainte Ioane, pana ce ai fost trimis sa propovaduiesti botezul pocaintei. Folositor si sprijinitor te rog sa-mi fii mie, care voiesc a ma pocai si a ma linisti.

In linistea si in singuratatea pustiei petrecand, cu agurida si cu miere salbatica te hraneai, iar prin privirea mintii cu duhovnicestile ganduri sufletul tau pururea il veseleai.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Ca un inger intrupat pe pamant erai vietuind, in neincetate rugaciuni petrecand, mintea din simtire spre cele ceresti neincetat ridicand. Ridica, te rog, ceata si negura cea grea de pe mintea mea, cu rugaciunile tale.

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Norule cel prealuminat, cel in chipul porfirii, risipeste intunericul cel mare al mintii mele, cu darul cel preaputernic al rugaciunii tale.

Cantarea a 6-a:

Intru adancul pacatelor fiind tinut, Hristoase, cu noianul vietii ma invaluiesc. Si precum pe Iona din fiara, si pe mine din patimi scoate-ma si ma mantu-ieste, Mantuitorule.

Fost-a cuvantul Domnului catre tine, Ioane, trimi-tandu-te sa propovaduiesti botezul pocaintei si sa gatesti calea Domnului pentru toti cei ce vor veni cu credinta sa faca poruncile Lui.

Necazurile si primejdiile noastre ca niste cai aspre si strambe se fac noua in veacul de acum, dar ajutandu-ne pe noi cu rugaciunile tale, ele se vor face netede si line, de le vom primi cu rabdare si cu multumire.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Zis-ai, dumnezeiescule Inaintemergator, catre multimea celor vicleni ce veneau la tine: „Pui de vipere, roade vrednice de pocainta faceti". invredniceste-ma si pe mine, te rog cu umilinta, sa nu mostenesc, pentru a mea lenevire, blestemul smochinului cel neroditor.

Si acum si -pururea si in vecii vecilor. Amin.

Preacurata si Preasfanta Maica a Domnului si Fecioara, preacurate si preasfinte sunt bratele tale, care au purtat pe Cel ce Se poarta de Heruvimi si Care, pentru a noastra mantuire, Crucea pe umeri a purtat.

Catavasie:

Din toate necazurile, de toate ispitele si de intristari mantuieste-ne pe noi, cu rugaciunile tale, Ioane Proorocule si Inaintemergatorule, caci ai mare indrazneala catre Mantuitorul nostru, Hristos, ca un prieten de aproape al Lui.

Cu indurarile tale, Maica Milostivirii, cauta spre noi, cei care cu inima indurerata si cu umilinta cautam catre a ta preacurata icoana, si ca o preabuna si preablanda ocrotitoare, nu ne lasa pe noi necajiti, Preasfanta si Preacurata Fecioara.

Condacul: (glas 6)

Dupa Nascatoarea de Dumnezeu nu avem alt ajutor mai mare si mai puternic decat pe tine, Bote-zatorule al Domnului si Inaintemergatorule. Te rugam deci pe tine, nu ne uita pe noi nevrednicii in viata de aici si in ziua cea mare a judecatii.

Prochimen: (glas 7)

Veseli-se-va dreptul de Domnul si va nadajdui intru Dansul.
Stih: Auzi, Dumnezeule, glasul meu cand ma rog catre Tine.

Evanghelia de la Luca (1,24-25; 57-68; 76; 80; 24,30)

In vremea aceea ingreuiatu-s-a Elisabeta, femeia lui Zaharia, si s-a tainuit pe sine in cinci luni, zicand: Ca asa a facut mie Domnul, in zilele in care a socotit sa ia ocara mea dintre oameni. Iar Elisabetei i s-a implinit vremea sa nasca si a nascut fiu. Si au auzit cei ce locuiau imprejur si rudeniile ei ca a marit Domnul mila Sa cu dansa. Si cand au fost in ziua a opta, a venit sa taie imprejur pruncul si il chema pe el cu numele tatalui sau, Zaharia; dar raspunzand mama lui a spus: Nu, ci se va chema Ioan. Si au zis catre dansa ca nimenea nu este intre rudele ei ca sa se cheme cu numele acesta. Si a facut semn tatalui sau, intrebandu-1 cum ar voi sa-1 cheme pe el, si cerand el o tablita a scris, zicand: Ioan va fi numele lui. Si s-au mirat toti si i s-a deschis gura tatalui si lauda pe Domnul. Si s-a facut frica peste toti cei ce locuiau imprejurul lor si intru toata latura de prin muntii Iudeii s-au vestit cuvintele acestea. Si au pus toti cei ce auzeau, fiecare in inimile lor, zicand: Oare ce va fi pruncul acesta? Si mana Domnului era cu dansul. Si, Zaharia s-a umplut de Duhul Sfant si a proorocit, zicand: Bine este cuvantat Domnul Dumnezeul lui Israel, ca au cercetat si au facut rascumparare poporului Sau. Si tu, pruncule, Prooroc al Celui Preainalt te vei chema, ca vei merge inaintea fetei Domnului, sa gatesti caile Lui. Iar pruncul crestea si se intarea cu duhul, si a fost in pustie pana in ziua aratarii catre Israel.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Parinte, Cuvinte si Duhule Sfinte, Treime Sfanta, cura teste multimea pacatelor noastre.

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale Mergatorului inainte, Milostive Hristoase, Dumnezeul nostru, curateste multimea gresalelor noastre.

Stih: Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si, dupa multimea indurarilor Tale, curateste faradelegile noastre.

Si stihirile acestea, glasul 5:

Nu ne trece cu vederea pe noi, cei scarbiti si in-viforati de multimea ispitelor, dumnezeiescule Ioane Proorocule, ci ne sprijineste pe noi cu dumnezeiestile tale rugaciuni. Toti cei ce te au pe tine rugator catre Induratul si imparatul nostru Dumnezeu nu se vor rusina de a lor buna nadejde, caci prin a ta mijlocire tare si grabnica, vor dobandi cererea cea spre folos.

Celor din primejdii le esti tare sprijinitor si ajutator, celor bolnavi le esti preaminunat doctor, Merga-torule inainte al Domnului, iar celor ce se ostenesc cu pustniceasca viata si cu singuratatea petrec, ca o roua duhovniceasca le esti si ca o mireasma a raiului pururea pe dansii ii veselesti.

De este preot: Mantuieste, Dumnezeule, poporul Tau...
Doamne miluieste (de 12 ori), apoi ecfonisul: Cu mila si cu indurarile...

Cantarea a 7-a:

Pe Heruvimi urmand tinerii in cuptor, dantuiau, strigand: Bine esti cuvantat, Doamne, Dumnezeule, ca intru adevar si judecata ai adus asupra-ne acestea toate, pentru pacatele noastre, Cel ce esti prealaudat intru toti vecii.

Zis-ai, Mergatorule inainte: Cela ce are mireasa, mire este, iar prietenului mirelui i se cade a se bucura. Deci, ca pe un prieten preaiubit al Mirelui Hristos te rugam, imblanzeste mania lui Dumnezeu cea dreapta care a venit asupra noastra, pentru pacatele noastre.

Dumnezeiescule Ioane Proorocule, pe cat a fost inaltimea darurilor intru tine, pe atat adancimea smereniei a covarsit inima ta; pentru care si la aratare strigai: Vine dupa mine Cel mai tare decat mine, Caruia nu-I sunt vrednic a-I dezlega curelele incaltamintei Lui.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Ilie cel ce sufla odinioara cu foc a mustrat nelegiuirile lui Ahav, ale lui Ahazia si ale Izabelei; iar tu, ravnitorule al curatiei si al legii, ai mustrat cu asprime necuratiile si nelegiuirile lui Irod.

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Pe Maica milei si a milostivirii, pe sprijinitoarea cea grabnica a celor necajiti, toti cei hraniti cu dreapta credinta, din inima sa o laudam si cu evlavie si umilinta sa-i cerem puternicul ei ajutor.

Cantarea a 8-a:

Pe Cel ce a insemnat mai inainte in rugul lui Moisi...

Pascutu-te-a pe tine Dumnezeu, Ioane Proorocule, ca pe o oaie blanda si neprihanita a pustiei; hra-nitu-te-a pe tine cu dulceata intelegerilor ceresti si cu tainicele Sale bucurii, fericitul tau suflet l-a adapat.

Nimeni din dumnezeiestii cuvantatori nu a ajuns la atata fericire precum tu, Botezatorule al lui Hristos; caci au dogmatizat despre Treimea cea de o fiinta, iar tu in chip simtit, cu participare, te-ai atins de cele neajunse.

Binecuvantam pe Tatal, pe Fiul si pe Sfantul Duh, Domnul.

Impartasitu-te-ai intreit de Cel inchinat in Treime, cu auzul, si glasul Parintelui ai auzit, cu vederea, pe Duhul in chip de porumb ai privit, iar cu mana crestetul cel preacurat al lui Hristos tu ai pipait. O, mare este vrednicia ta, Mergatorule inainte, ca de Cel neimpartasit dupa fiinta, dupa dar, intreit te-ai impartasit.

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Pe Mireasa cea cu totul fara de prihana, care a nascut noua pe Mielul si Pastorul, toate popoarele dupa dreptate sa o slaveasca, caci, prin ea si a sa mijlocire, Ziditorul tuturor, pentru a noastra mantuire, la noi a venit.

Sa laudam, bine sa cuvantam...

Pe Cel ce a insemnat mai inainte in rugul lui Moisi, in muntele Sinai, taina Fecioarei, laudati-L, bine-L cuvantati si II preainaltati intru toti vecii.

Cantarea a 9-a:

Din pamanteni, cine a vazut una ca aceasta sau cine a auzit candva ca o fecioara s-a aflat in pantece avand, si fara de durere a nascut? intru acest chip este minunea ta si pe tine, Preacurata Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Venit-ai, Mergatorule inainte al Domnului, cu duhul si cu puterea lui Ilie, mustrand nelegiuirile lui Irod. Vino si acum si ne ajuta si noua, risipind ceata si negura mintii noastre, ca sa nu urmam si noi nebuniei si nelegiuirii lui.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Ilie Proorocul mai inainte de sfarsit va veni si va aseza toate dupa cum a zis Domnul; iar tu, Mergatorule inainte, intru venirea cea dintai ai venit, gatind calea Domnului, si pe toti i-ai invatat drepte cararile Lui sa le faca.

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Sprijinitoarea mea cea preablanda si mangaierea tuturor celor necajiti, Preacurata si Preasfanta Fecioara, sa nu ne lasi pe noi, cei nemernici, atunci cand Fiul Tau va judeca lumea cu foc si cu munci.

Catavasie:

O, varfule al proorocilor, Botezatorule al lui Hristos, Ioane! O, Apostole mai inainte de apostoli! O, Mucenicule, mai inainte de toti mucenicii Legii Darului! Nu ne lasa pe noi, smeritii si saracii, care cu umilinta din inima cerem ajutorul sfintelor tale rugaciuni.

Si se canta: Cuvine-se cu adevarat...

Apoi se canta stihirile acestea, glasul al 2-lea:

Botezatorule al Domnului, preafericite Ioane Proorocule, catre tine alergam noi pacatosii si smeritii si te rugam cu umilinta, ajuta-ne noua in necazuri si in primejdii, caci fara indoiala noi credem ca vom dobandi prin tine, de la Hristos, pace si mare mila.

Stih: Si tu, pruncule, prooroc al Celui Preainalt te vei chema, ca vei merge inaintea Domnului, ca sa gatesti calea Lui.

Pe tine, Botezatorule al Domnului, te rog, cand va veni Hristos si va curati aria Sa, atunci sa nu ma paraseasca ajutorul tau cel tare, ca sa nu fiu aruncat ca o pleava in focul cel nestins.

Stih: Ca sa dau cunostinta mantuirii poporului Lui, pentru iertarea pacatelor lor.

Pom neroditor fiind eu pacatosul, pentru multa mea nesimtire si lenevire, pe tine te rog, Mergatorule inainte, grabeste spre ajutorul meu ca sa nu ma taie securea mortii, pentru a mea nerodire, si sa nu fiu aruncat in foc.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Bucura-te, Mergatorule inainte al lui Hristos; bucura-te prietenul cel de aproape al Lui; bucura-te, al iubitorilor de liniste intarire; bucura-te, al pustnicilor mangaiere; bucura-te, al celor saraci si necajiti sprijinitorule.

Stih: Dreptul ca finicul va inflori si ca cedrul cel din Liban se va inmulti.

Mustrat-ai nebunia si faradelegea lui Irod, pentru care in temnita te-au inchis si sfantul tau cap ti-au taiat. Tare te rog, dumnezeiescule Ioane Proorocule, toata nedumerirea din sufletul meu scoate-o si spre sfintire ma povatuieste.

Stih: Zis-ai celor ce fac faradelegea: "Nu faceti faradelege" si celor ce gresesc: " Nu va inaltati cerului".

Preadesfranarea, betia lui Irod si jocurile Irodia-dei au fost pricina mortii tale, Mergatorule inainte al Domnului, Ioane; iar noi, smeritii, cu evlavie si cu umilinta slavim moartea ta cea preacinstita pe care o ai rabdat pentru lege si pentru adevar.

Stih: Adevarul si mantuirea Ta am spus, mila si adevarul Tau nu am ascuns de catre adunare multa.

O, nebunia ta, Iroade, caci dezmierdarile si betia te-au intunecat pe tine si te-au facut a alege pacatul cel prea mare in locul celui prea mic, alegand tu a taia mai bine capul cel nepretuit al lui Ioan, decat nechibzuitul tau juramant a-1 calca.

Stih: Limba mea se va invata dreptatea Ta, toata ziua voi canta lauda Ta.

Blestemata si spurcata jucatoare, jucat-a spre a ei pierzare si a cerut plata capul tau cel nepretuit, dumnezeiescule inaintemergator Ioane; pentru care toate popoarele crestinilor muceniceasca ta moarte cu laude o cinstesc, iar pe blestemata jucatoare cu amaraciune de suflet toti o osandesc.

Stih: Intru pomenire vesnica va fi dreptul, si de auzul rau nu se va teme.

Mergatorule inainte al Domnului, mergator inainte te-ai facut catre cei din iad prin a ta moarte muceniceasca, caci si acelora le-ai vestit bucurie mare, ca in curand va sosi si la ei izbavirea si invierea.

Cantare cu umilinta aduc tie, Mergatorule inainte, si te rog, ocroteste-ma cu ocrotirea ta, prin valurile cele grele de purtat ale veacului acestuia.

Milostiv fii mie, celui pacatos si nemernic, care te pun mijlocitor catre Preainduratul Dumnezeu, spre a dobandi prin mila Lui, in ziua si in ceasul mortii mele, mantuire.

Preacurata, Preasfanta si Preamilostiva Stapana, impreuna cu dumnezeiescul inaintemergator si Botezator al lui Hristos, ajutati ticalosului meu suflet cand se va duce de aici, in ziua cea mare a judecatii.

Rugaciune catre Sfantul Ioan Botezatorul

O, Mergatorule inainte al Domnului si Botezato-rule al lui Hristos, mari si multe sunt vredniciile date tie de la Dumnezeu, fiindca tu de proorocii cei vechi ai fost proorocit. Tu, dupa fagaduinta si proorocie ingereasca, te-ai si nascut. Numele tau prin cuvantul Arhanghelului Gavriil mai inainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegarii limbii tatalui tau s-a pecetluit. Tu, din copilarie, in pustie ai vietuit si, ca o pasare a cerului, desavarsit neagoniseala ai iubit, cu agurida si cu miere salbatica te-ai hranit. Tu ai fost crinul cel cuvantator al vailor si al pustiilor, care in loc de podoaba hainelor, cu darul cel de sus imbracand trupul tau, cu peri de camila l-ai acoperit. Tu ai fost glasul care a strigat in pustie si calea Domnului o ai pregatit. Tu, cu duhul si cu puterea lui Ilie, in lume te-ai aratat si nelegiuirea lui Irod si a tuturor celor asemenea lui ai mustrat. Tu esti martorul cel preavestit al Preasfintei si de viata facatoarei Treimi. Tu pe Mantuitorul catre multimea popoarelor L-ai marturisit si cu degetul tau L-ai aratat pe Mielul lui Dumnezeu, Care ridica pacatele lumii. Tu, de catre insusi Domnul, mai mult decat prooroc ai fost marturisit si dupa Nascatoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om nascut din femeie.

Deci, pentru toate aceste vrednicii si daruri, multimea popoarelor crestine te socoteste pe tine ca pe un mare prieten al lui Dumnezeu, care ai mare indrazneala catre El. De aceea si eu, smeritul si mult pacatosul, cu multa evlavie, cu durere de inima si cu lacrimi, te rog pe tine, dumnezeiescule Ioane Prooro-cule, sa-mi fii mie, pacatosului celui nemernic si cu totul neputincios, mare aparator si grabnic izbavitor de toate ispitele si incercarile acestea ale vietii de acum. Roaga pe Preamilostivul Dumnezeu ca, cu a Sa nebiruita putere, sa ma pazeasca in toata vremea de primejdiile vazutilor si nevazutilor vrajmasi, sa ma spriji-neasca cu a Sa mila la vreme de ispita si sa ma intareasca cu darul Sau, pentru rugaciunile Preasfintei si Preacuratei Stapanei noastre de Dumnezeu Nascatoarea si Pururea Fecioara Maria, ca sa pot rabda pana la sfarsit toate necazurile, ispitele, durerile si suferintele, ca si intristarile veacului acestuia de acum. Si asa, prin mijlocirea sfintelor si preaputerni-celor tale rugaciuni, sa dobandesc mila lui Dumnezeu si a Mantuitorului nostru Iisus Hristos in ceasul cel de pe urma al sfarsitului meu. Amin!

Pe aceeaşi temă

15 Mai 2012

Vizualizari: 55613

Voteaza:

Paraclisul Sfantului Ioan Botezatorul 5.00 / 5 din 3 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE