Manastirea Sfantul Stefan cel Mare - Slanic

Manastirea Sfantul Stefan cel Mare - Slanic Mareste imaginea.


Manastirea Sfantul Stefan cel Mare - Slanic

Manastirea Sfantul Voievod Stefan cel Mare si Sfant este o manastire ortodoxa cu obste de calugari ce se afla in satul Cerdac, orasul Slanic Moldova, in judetul Bacau. Manastirea Sfantul Stefan cel Mare, asezata foarte aproape de orasul turistic Baile Slanic, este un sfant locas de rugaciune si nevointa.

Manastirea Sfantul <a href='/sfintii-lunii/68318-sf-voievod-stefan-cel-mare' _fcksavedurl='/sfintii-lunii/68318-sf-voievod-stefan-cel-mare' title='Sf. Voievod Stefan cel Mare' class='linking auto'>Voievod Stefan cel Mare</a> si Sfant

La manastirea din Slanic se poate ajunge cu trenul, dinspre Adjud sau Comanesti pana in gara Targu Ocna - Salina. Din apropierea garii se merge apoi cu autobuzul, care pleaca in mod regulat spre satul Cerdac. Odata ajunsi in satul Cerdac, un drum forestier de 6 kilometri, ce strabate Muntele Bolovanu, ne indreapta pasii spre curtea manastirii.

Manastirea <a href='/editoriale/70135-cum-arata-sfantul-voievod-stefan-cel-mare' _fcksavedurl='/editoriale/70135-cum-arata-sfantul-voievod-stefan-cel-mare' title='Cum arata Sfantul Voievod Stefan cel Mare' class='linking auto'>Sfantul Voievod Stefan cel Mare</a> si Sfant

Manastirea Sfantul Stefan cel Mare - scurt istoric

Initiativa infiintarii acestei sfinte manastiri a avut-o romanul Grigore Vasile, stabilit in America, care va si finanta ridicarea constructiilor. Episcopia Romanului a dat binecuvantarea pentru infiintarea manastirii cu obste de calugari si a intocmit formele necesare in anul 2000, cand s-a deschis santierul pentru inceperea lucrarilor. Pentru organizarea obstei monahale si conducerea manastirii a fost data ascultare Protosinghelului Leonte Daniel.

Manastirea Sfantul Voievod <a href='/remember-personalitati/72145-stefan-cel-mare-si-sfant' _fcksavedurl='/remember-personalitati/72145-stefan-cel-mare-si-sfant' title='Stefan cel Mare si Sfant' class='linking auto'>Stefan cel Mare si Sfant</a>

Lucrandu-se cu abnegatie s-a reusit in scurt timp sa se ridice corpul de chilii, cladire din caramida BCA, care are parter, etaj si mansarda si este acoperita cu tabla. La capatul de rasarit al corpului de chilii s-a construit paraclisul pentru slujire in toate anotimpurile, pana se va construi si biserica pentru care a si fost sfintit locul.

Manastirea Sfantul Voievod Stefan cel Mare si Sfant

Paraclisul manastirii are spatiul interior repartizat in altar si naos, lateral adaugandu-se un pridvor inchis. Catapeteasma bisericii este din stejar sculptat. Pana la asezarea clopotelor in clopotnita de deasupra portii de intrare, aceastea au fost asezate provizoriu pe un schelet metalic. Pentru traiul vietuitorilor s-a organizat un sector zootehnic format din vaci si pasari.

Manastirea Sfantul Voievod Stefan cel Mare si Sfant

Ajutati Manastirea Sfantul Stefan cel Mare !

Banutul vaduvei din Evanghelie a fost mult mai apreciat de Mantuitorul decat multimea banilor aruncati de ceilalti, asa ca putinul omului credincios este mai valoros decat multul celor mandri. Pentru a ajuta Sfanta Manastire a Sfantului Stefan cel Mare, puteti dona dupa puteri in aceste conturi bancare. Dumnezeu sa va ajute intru toate cele de folos !

RO59CECEBC0336RON0035161          si          CF 13894581

Manastirea Sfantul Voievod Stefan cel Mare si Sfant

Manastirea Sfantul Voievod Stefan cel Mare si Sfant

Manastirea Sfantul Voievod Stefan cel Mare si Sfant

Pe aceeaşi temă

14 Iunie 2012

Vizualizari: 27393

Voteaza:

Manastirea Sfantul Stefan cel Mare - Slanic 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Daniela IordanPostat la 2011-09-12 20:20

    Buna ziua Ma numesc Daniela Iordan si sunt din Medias,judetul Sibiu.Vreau sa va spun ca am fost la aceasta manastire,in septembrie 2011 si este un loc de vis.Nu am crezut ca mai exista astfel de locuri in Romania!!!!!Va recomand sa mergeti macar o data in acest loc pentru ca nu o sa va para rau.Nu sunt o persoana habotnica dar daca toate manastirile ar fi locuite de oameni cum am intalnit in acest loc......as crede ca mai avem o sansa sa fim salvati.Mergeti ca nu o sa va para rau!!!!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE