Parintii sa-si incredinteze copiii lui Dumnezeu

Parintii sa-si incredinteze copiii lui Dumnezeu Mareste imaginea.

Dumnezeu a dat primilor ziditi, ADAM si EVA, MAREA BINECUVANTARE de a deveni impreuna creatori cu EL.

In continuare parintii, bunicii etc sunt si ei impreuna creatori cu DUMNEZEU, pentru ca daruiesc trupul.

Dumnezeu, intr-un anumit fel, este obligat sa se intereseze de copii. Atunci cand copilul se boteaza, DUMNEZEU ii pune la dispozitie un inger pentru a-l apara, asadar copilul este ocrotit de DUMNEZEU, de ingerul pazitor si de parintii lui. INGERUL PAZITOR,este intotdeauna langa el si il ajuta.

Cu cat creste copilul, cu atat parintii sunt eliberati de responsabilitati. Daca parintii mor, atunci DUMNEZEU de sus si de aproape, precum si ingerul pazitor de aproape, continua sa-l ocroteasca necontenit pe copil.

Parintii trebuie sa-i ajute duhovniceste pe copiii lor inca de cand sunt mici. Atunci, cand copiii sunt ajutati de mici si se umplu de HRISTOS, vor fi langa EL totdeauna. Chiar daca devia putin datorita varstei sau unei rele prietenii, pe urma iarasi se vor intoarce la EL, pentru ca frica de DUMNEZEU si evlavia care au adapat inimile lor inca din varsta copilariei nu este cu putinta sa fie uitate vreodata.

Apoi, in perioada adolescentei, care este varsta cea mai grea, grija parintilor pentru copiii lor este mai mare, pana ce ii vor tine la scoala si ii vor casatori. Atunci parintii sa faca tot ceea ce pot pentru a-i ajuta, iar ceea ce nu pot face, pentru ca intrece puterile lor, sa incredinteze Atotputernicului Dumnezeu. Cand parintii isi incredinteaza copiii lor lui DUMNEZEU, atunci EL este obligat sa-i ajute in toate lucrurile care nu se pot face omeneste.

Daca, de pilda, copiii nu asculta, sa-i incredinteze lui DUMNEZEU, iar nu sa caute diferite moduri de a-i constrange. Mama sa-i spuna lui DUMNEZEU: ”DUMNEZEUL MEU, copilul meu sau copiii mei nu ma asculta!Eu nu pot face nimic. Ai tu grja de ei!”

La o priveghere, mi-a facut o deosebita impresie o mama, venise sa ia binecuvantare,dar avea cu ea doar pe copiii cei mai mari, pe cei mai mici i-a lasat acasa. Intrebata fiind: ”Unde sunt cei mici? Acasa, Parinte, raspunse mama, cum am venit la biserica si nu la distractie, DUMNEZEU, va trimite un inger sa-i pazeasca pe micutii nostri.”

Rar mai intalnesti astazi o astfel de incredere in DUMNEZEU, pentru ca acum, asa cum a disparut increderea copiilor in parinti, tot astfel a disparut si increderea parintilor in DUMNEZEU. Si auzim adeseori pe multi parinti spunand: De ce tocmai copilul nostru sa apuce pe un drum rau? Doar noi mergem regulat la biserica? Dar acesta se intampla pentru ca parintii nu-i dau lui HRISTOS surubelnita ca sa le stranga putin copiilor vreun surub slabit, ci vor sa le faca ei singuri pe toate.

Si cu toate ca exista DUMNEZEU, CARE ocroteste copiii si ingerul lor pazitor este mereu langa ei, ocrotindu-i si el la randul sau, parintii se nelinistesc pana se imbolnavesc. Si desi sunt oameni credinciosi se comporta ca si cand nu ar exista DUMNEZEU si inger pazitor, impiedicand astfel interventia dumnezeiasca. In timp ce ar trebui sa se smereasca si sa ceara ajutor de la DUMNEZEU si atunci BUNUL DUMNEZEU le va ocroti copii lor. De aceea si BISERICA noastra spune: Pe parinti si invatatorii nostri...!

Cu totii trebuie sa-i ajutam defapt sa devina oameni duhovnicesti, fiecare in felul sau pentru renasterea duhovniceasca a copiilor si atunci cand copiii vor deveni oameni duhovnicesti, nu vor mai trebui nici legi, nici alt mod de constrangere. Stapanirea duhovniceasca este mai presus decat stapanirile omenesti.

Florentina

Despre autor

andriesei florentina andriesei florentina

Colaborator
44 articole postate
Publica din 30 Decembrie 2010

Pe aceeaşi temă

02 August 2012

Vizualizari: 2711

Voteaza:

Parintii sa-si incredinteze copiii lui Dumnezeu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE