PF Patriarh Teoctist - la dubla aniversare

PF Patriarh Teoctist - la dubla aniversare Mareste imaginea.


Ieri, ziua praznuirii Cuviosului Teoctist, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist al Bisericii Ortodoxe Romne a aniversat att ziua numelui, dar si 69 de ani de la hirotonirea intru ierodiacon. Cu aceasta ocazie, ieri, in jurul orei 13.00, la Catedrala patriarhala din Bucuresti a fost oficiata o slujba de multumire care a fost urmata de un moment aniversar. „Acest Cuvios Parinte Teoctist, un smerit vietuitor din Tara Sfnta, din pustia Iordanului, a fost un om al rugaciunii, al pacii si al gndirii despre Dumnezeu. Pentru ca port numele Cuviosului Teoctist il rog pe bunul Dumnezeu ca, prin el, sa-mi mijloceasca si mie o parte din bunatatile pe care le fagaduieste Domnul Hristos celor care l-au slujit ca sluga credincioasa“, a declarat ieri PF Patriarh Teoctist pentru Radio Trinitas.

De la arhimandritul Timotei Aioanei, exarhul cultural al Arhiepiscopiei Iasilor am aflat ca slujba de hirotonie intru ierodiacon a PF Teoctist a avut loc cu 69 de ani in urma la Biserica „Precista Mare“ din Roman, fiind oficiata de Arhiereul vicar Ilarion Mircea Bacauanul al Episcopiei Romanului. Cu prilejul aniversarii de ieri, Înalt Prea Sfintitul Mitropolit Daniel a transmis Prea Fericitului Teoctist urmatorul mesaj:

„Prea Fericirea Voastra,
Cu ocazia sarbatorii Cuviosului Teoctist, egumenul de la Cucumia Siciliei, ocrotitorul spiritual al Prea Fericirii Voastre, in numele clerului si al credinciosilor din Arhiepiscopia Iasilor si al nostru personal, Va adresam calde urari de sanatate, pace, bucurii si noi impliniri in pilduitoarea marturisire a Ortodoxiei romnesti in lume. Rugam pe Hristos Domnul, Arhiereul Cel vesnic, sa Va rasplateasca si sa Va binecuvnteze daruirea de sine si dragostea, rvna si osteneala pe care le aratati in slujirea Bisericii Ortodoxe Romne si a neamului romnesc.
Întru multi ani Prea Fericite Parinte Patriarh!
Cu fiasca si frateasca dragoste in Hristos Domnul,

DANIEL,
Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

de Monica DUMITRESCU

Sursa: Ziarul Lumina

.
Pe aceeaşi temă

26 Iulie 2012

Vizualizari: 5021

Voteaza:

PF Patriarh Teoctist - la dubla aniversare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE