Ce ar trebui sa ne doara?

Ce ar trebui sa ne doara? Mareste imaginea.

Ori de cate ori apare un subiect care are legatura cu Biserica, iti este dat sa vezi la diferite emisiuni TV persoane care se pronunta asupra a ceea ce este "religios corect", ignorand sau substituind vocile indreptatite sa vorbeasca in asemenea situatii. Nu mi-am dorit si nici nu-mi doresc ca la astfel de emisiuni sa participe numai vocile oficiale ale Bisericii, dar nici nu pot fi de acord cu confuzia pe care multe din persoanele invitate o raspandesc. Si prezinta confuzia drept adevar dintr-un motiv foarte simplu: nu participa la viata si tainele Bisericii. Daca ar participa, ar cunoaste si ar da marturie in cunostinta de cauza. Dar nu-si doresc acest lucru pentru ca vor doar sa ne descopere cat de "open minded"sunt.



Ar trebui sa ne doara acest lucru. Sa ne doara ca anumite persoane traiesc ca si cand Dumnezeu nu ar exista. Ca au ajuns sa considere ca sunt fericite fara Dumnezeu. Ca Il indeparteaza pe Dumnezeu din viata lor. Ca nu se mai bucura si cu Dumnezeu. Daca toate acestea nu ne dor, inseamna ca nici noi nu suntem partasi vietii din Biserica, pentru ca oricine a fost partas bucuriei cauta sa o impartaseasca cat mai multor persoane, le vrea pe toate fericite.

Pe de alta parte, ar trebui sa ne doara ca din ce in ce mai multe persoane iau de bun ceea ce li se prezinta la TV. Ca nu mai sunt capabile sa discearna intre bine si rau. Si acest lucru se intampla din cauza lipsei relatiei cu Dumnezeu. Aceasta lipsa ii face sa caute credinte care se schimba cu vremea. Iar noi nu facem mai nimic in acest sens, sau poate ii multumim lui Dumnezeu, asemeni fariseului, "ca nu suntem ca ceilalti oameni".

Asa cum lumea nu a dus niciodata lipsa de opinii cu privire la persoana Mantuitorului, fiind numit orice, tot asa si astazi sunt persoane care vad in Hristos orice doresc ele sa vada si mai putin sau deloc ce este cu adevarat El insusi.

Dar sa nu uitam ca atunci cand Mantuitorul a auzit de la ucenicii Sai ca unii cred ca El este Ioan Botezatorul, altii ca este Ilie, Ieremia sau unul dintre proroci, i-a intrebat pe acestia: "Dar voi cine ziceti ca sunt?" Si doresc sa subliniez ca aceasta intrebare este pusa intr-un fel sau altul fiecarei fiinte omenesti. Este cea mai importanta intrebare, pentru ca raspunsul va determina modul nostru de traire in viata vesnica. La aceasta intrebare Petru a raspuns: "Tu esti Hristos, Fiul lui Dumnezeu Celui viu".


Ar trebui sa ne doara daca nu-L marturisim pe Hristos asemeni lui Petru, pentru ca vom avea parte de o suferinta vesnica.

Adrian Cocosila

.
Pe aceeaşi temă

21 August 2013

Vizualizari: 4527

Voteaza:

Ce ar trebui sa ne doara? 4.43 / 5 din 7 voturi. 5 review utilizatori.

Comentarii (5)

  • RADULESCU ANA CRISTINAPostat la 2013-08-22 15:09

    Intr-adevar s-a ajuns la situatia in care oamenii nu mai discern adevarul de neadevar. Am vazut pe un site oameni care ponegreau Biserica din cauza hainelor preotesti foarte decorate si nimeni inafara de un consilier de la BOR (din cca 150 posturi) nu a raspuns in alta maniera. Ei sunt niste farisei necredinciosi, i-am putea numi, si sunt foarte vocali si agresivi. Ar trebui la TV intr-adevar sa apara si emisiuni de cultura si cu tematica religioasa , dar cred ca noi putem schimba ceva, pana la acele emisiuni, in primul rand prin exemplul nostru personal. Este cel care aduce acel leu pentru Ateneu. Picatura care umple, este mica, dar sigura. Sa traim noi frumos si prin lumina care o vom putea transmite celor din jur sa facem ceva in acest sens. Doamne lumineaza mintea noastra !

  • mihaela stoicaPostat la 2013-08-22 12:10

    Doresc aici sa multumesc in primul rand lui Hristos ,Maicii sale,sf Nectarie si tuturor sfintilor pentru nemarginita lor bunatate ,si ca ne ajuta si asculta pe noi pacatosii!sanatate tuturor celor care in biserici si manastiri se roaga pentru noi .Cu deosebita sinceritate si smerenie,Mihaela

  • CORINA GEORGIUPostat la 2013-08-22 11:40

    Cred ca acest secol este cel despre care prorocii au vestit cu mii de ani in urma! Trairea fara D-zeu si nerecunoasterea Fiului Sau, ca Mantuitor al intregii lumi, este o ispita diavoleasca care incet-incet cuprinde intreaga lume! Cei putini, cei care au mai ramas drept-marturisitori ai Fiului lui D-zeu (nu neaparat monahi & preoti) chiar si mireni, sunt luati drept "nebuni", oameni care n-au ce cauta pe pamant, in aceasta societate moderna, libera de prejudecati in care, fiecare este "stapan" pe viata si actiunile lui!!! Daca vorbesti cuiva de Ingerul Pazitor, de cele 24 de vami ale vazduhului, etc...spune ca (cel putin) ti-ai pierdut mintile! D-zeu sa aiba mila de noi, sa ne deschida inimile impietrite sa-l vedem, inainte sa fie prea tarziu ptr. fiecare dintre noi! Amin!

  • FULEA DanPostat la 2013-08-21 22:39

    Constatarea este adevarata. Faptul este de regula urmare faptului ca foarte multi dintre concetatenii noatrii confunda Credindta cu superstitia. Superstitia nu presupune necesitatea unei aprofundari prin citirea Scripturii (cel putin) si este o forma mascata de fuga de raspunderea din momentul in care ai incepe sa o cunosti. Acestia nu au puterea de a se desprinde de pacatul originar al lui Adam si Eva si se complac in a se balaci in mocirla necredintei.

  • georgeta balla Postat la 2013-08-21 16:45

    Un mare adevar constatat cu durere in societatea noastra de astazi si anume ca Hristos Domnul nu este recunoscut ca Fiu al lui Dumnezeu.Dar si mai trist este cand cei din familia ta sunt departe de El si nu vor sa-L recunoasca ca Domn si Dumnezeu adevarat.In bunatatea si mila Sa nemarginita nadajduiesc ca Domnul nostru Iisus Hristos, pentru rugaciunile slujitorilor Bisericii noastre Ortodoxe, a Maicii Domnului si a tuturor Sfintilor va arata tuturor celor rataciti ca El este Calea, Adevarul si Viata.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE