Sarbatoarea dracilor

Sarbatoarea dracilor Mareste imaginea.

Diavolului ii place sa schimonoseasca chipul fapturii create de Dumnezeu. El a fost cel care l-a ispitit pe om sa alunece dinspre perfectiune spre stricaciune. Si ce este in fapt stricaciunea daca nu o schimonosire, o batjocorire a chipului bun in care au fost create lumea si omul?

Cine ar fi crezut insa ca va veni o vreme cand omenirea va face o sarbatoare din acest lucru? Cine s-ar fi asteptat, nu cu mult timp in urma - cand inca eram crestini - ca va veni o vreme cand vom abandona cu totul sfintenia chipului lui Hristos din noi pentru a adopta chipul cazut al lui antihrist?

Lumea actuala este capabila de a justifica orice. Gaseste deseori justificari pentru sinucideri, pentru necredinta sau pentru traiul in pacat. Dar este un moment trist si apocaliptic atunci cand omenirea, la unison, gaseste justificari si motive pentru imbracarea chipului dracesc.



Satana ar rade probabil in hohote vazand in ce hal de prostie i-a adus pe oameni, cat de subjugati de lucrarea lui au ajuns! Dar eu nu cred ca rade. Diavolul e prea serios, nu are timp de glume. Vremea lui, iata, se apropie pe zi ce trece. Lucrarea lui e din ce in ce mai subtila pentru cei ce nu-l cunosc, dar din ce in ce mai evidenta pentru cei ce stiu cu cine au de-a face.

O veche vorba din popor spune ca "Cine se aseamana, se aduna". Si in timp ce Hristos zicea ca vine stapanitorul acestei lumi; si el intru Mine n'are nimic, oamenii lumii de azi se regasesc parca intru totul in lucrarile diavolului, cautand sa-l imite ca niste adevarati preoti ai lui. Acestora le spun sa nu aiba nicio indoiala: de traiul impreuna cu diavolul "se vor bucura" in veci. Doar ca in aceasta nu va fi nicio bucurie.

Iar pentru noi, cei ce cautam mantuirea, a venit cred momentul sa ne osebim de inchinatorii la diavoli, urmand cuvintele apostolilor: Nu va injugati la jug strain cu cei necredinciosi, caci ce insotire are dreptatea cu faradelegea? sau ce partasie are lumina cu intunericul? si ce invoire este intre Hristos si Veliar? sau ce are laolalta un credincios cu un necredincios? sau ce intelegere este intre templul lui Dumnezeu si idoli? Ca noi suntem templu al Dumnezeului Celui-Viu, asa cum a zis Dumnezeu.

Paul Cocei

.

Despre autor

Paul Cocei Paul Cocei

Colaborator
115 articole postate
Publica din 29 Decembrie 2011

Pe aceeaşi temă

02 Aprilie 2012

Vizualizari: 18854

Voteaza:

Sarbatoarea dracilor 4.00 / 5 din 8 voturi. 13 review utilizatori.

Comentarii (13)

  • Delia NechiforPostat la 2013-11-01 09:22

    Domnule Laurentiu-Paul Duta (Cititor Anonim) nu ati inteles nimic din comentariul (comentariile) mele. Apreciez totsui ca v-ati facut timp sa credeti ca le-ati inteles.

  • George George Postat la 2013-11-01 00:09

    Fiind una dintre ele, mi-am dat seama ca nu exista padure fara uscaturi, si spun asta pentru ca : printre acele cateva teme despre care am vorbit in comentariul anterior ar fi trebuit sa o pun prima, ca fiind cea mai importanta , si anume: adevarul.... Stiti dvs. domni si doamne.. ce este adevarul???

  • George George Postat la 2013-10-31 23:51

    Draga Delia Nechifor :este pentru prima data cand fac un comentariu insa... daca dupa cum vedem cu totii ca situatia s-a denaturat atat de tare in sens negativ in legatura cu Halloween-ul...... despre care se comenteaza azi si se aduc argumente si contra argumente, eu zic ca ar trebuii sa ne mai documentam totusi despre cum ar trebuii sa promovam frumosul, binele, curajul, increderea, speranta si dragostea.. intr-un mod mai benefic si mai placut decat Halloween sau alte sarbatori si traditii care nu au nici o legatura cu , ortodoxia si cultura romaneasca. Va iubim. Citior Anonim

  • Delia NechiforPostat la 2013-10-31 17:39

    As dori sa aduc o completare comentariului meu anterior, eu nu sunt adepta acestui obicei al Haloween-ului si nu as dori sa las sa se creada ca promovez aceasta sarbatoare. Eu apreciez de obicei articolele postate pe acest site , deoarece sunt de obicei bine documentate. Acest articol nu mi se pare suficient de bine documentat. Motivul postarii comentariului a fost a atrage atentia ca in momentul in care abordam teme complexe, daca un articol nu este suficient documentat ar putea duce la indepartarea unei categorii de cititori. Imi cer scuze daca mesajul nu ajuns intocmai.

  • VLAD MIRCEA ALEXANDRESCUPostat la 2013-10-31 12:35

    Ce ne trebuie noua aceasta sarbatoare importata cu conotatii anticrestine, cand noi avem traditiile stramosesti care ar trebui mai mult promovate si care nu-s deloc in contradictie cu morala crestina.Doamne ajuta-ne sa ne ferim de astfel de ispite!

  • R Serghei Postat la 2013-10-31 10:45

    @Delia NechiforPostat Chiar poti sa crezi in toate prostiile care ti se spun fie si cu un pic de inventivitate? Mai intai spui ca popoarele nordice sarbatoreau ziua tuturor sfintilor etc, ceea ce este un fapt, dupa care vii cu o bazaconie bizara, un soi de presupunere: "Se crede că nevoia de a îndepărta spiritele rele a dus la purtatul de costume și măști." Se crede? Cine crede chestia asta? Si daca este o minciuna sa o credem doar pentru ca "se crede"? Dumnezeu ne-a facut buni, haideti sa nu incercam sa fim nebuni doar pentru ca cineva (ala rau) asa ne vrea. Chiar nu sesizati ca nu exista nici o logica in acea explicatie?

  • ioan vintanPostat la 2013-10-31 09:01

    Cine se considera crestin, sa-L laude pe Domnul. Cine este ispitit de alte credinte, sa se roage Domnului. Cine nu stie, sa cerceteze scripturile, apoi sa scrie comentarii de dragul comentariilor. Sarbatoarea asta le e inoculata copiilor in scoli, pentru a li se forma un obicei, o deprindere (cel putin). Lasati copii sa-L cunoasca pe Dumnezeu dragi dascali, si nu-i imbroboditi cu obiceiuri pagane, ca vor deveni pagani. A citi despre celti, Vlhala, Zamolxis etc. e una, si "a celebra" cu masti traversarea spatio-temporalului de catre "spirite" e alta, stimati comentatori. Crestin-ortodox se vrea un spatiu de exprimare crestin- ortodoxa nu de forumuri tabloidiene, mie-mi place sau mie nu-mi place. Nu i-a chemat nimeni pe americani nici sa ne "civilizeze" nici sa ne "evanghelizeze", au la ei acasa destule de facut, si la noi au intarziat putin. Sf. Apostol Andrei a fost randuit sa aduca credinta crestina acestui popor. Acei ce cotropesc lumea, fie cu "biblia-n mana" fie cu portavioane, sa stea la ei acasa. Toate marile imperii au incercat sa-si impuna propriile "reguli", noi i-am inteles pe toti, da nu vor fi vesnici. Dumnezeu sa ne intareasca sa ne aparam credinta primita de la Sfintii Apostoli, iar cele ale cezarilor (aur, petrol, gaze, uraniu) sa le dam cezarilor, ca oricum si le vor lua ei, iar "dincolo" nu le vor putea trece. Dumnezeu sa ne lumineze sufletele copiilor si tineretului, in noaptea necredintei!

  • Delia NechiforPostat la 2013-10-29 13:28

    Domnule Paul Cocei, Desi admir intentia dumneavoastra cand ati scris acest scurt articol trebuie sa mentionez ca nu v-ati documentat suficient.Halloween este o sărbătoare de origine celtică.Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine, ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie. Vechii celți credeau că granița dintre lumea aceasta și cea de dincolo se slăbește în ziua de Samhain, permițând spiritelor, bune sau rele, să o traverseze. Strămoșii familiei erau cinstiți și invitați acasă, în timp ce spiritele rele erau gonite. Se crede că nevoia de a îndepărta spiritele rele a dus la purtatul de costume și măști. Ei îndepărtau spiritele rele deghizându-se ei înșiși în spirit rău pentru a le evita. În Scoția, rolul spiritelor era jucat de tineri îmbrăcați în alb cu fețele mascate sau înnegrite.Mulți se uită la istoricul Halloweenului și, bazați pe aceasta, recomandă sau nu, o anumită poziție față de ea.Daca consideram ca Halloweenul este o sărbătoare păgână a „terorii, a fricii și a morții”, sunt deacord cu opinia dumneavoastra. Personal nu sunt deacord cu aceste celebrari "occidentale" dar consider ca intodeauna trebuie prezentate aspecte mai profunde cand facem referire la o anume sarbatoare.

  • i iPostat la 2011-11-01 17:48

    Adevăr mare în acest articol. Dumnezeu să ne Păzească de toate relele şi ispitele din viaţă. Amin.

  • Postat la 2011-11-01 15:25

    "Nu exista zi sa nu fie urmata de noapte si nici noapte dupa care sa nu rasara soarele. " "Cum sa deosebesti binele de rau sau raul de bine daca celalalt nu exista?" "Poarta-ti crucea in tacere cu smerenie!" Trei citate a3 oameni apreciati in sanul Bisericii Ortodoxe. Tot sfanta biserica indeamna sa nu pomenesti numele celui viclean. Serios? el? Domnul este glumet? Va pierdedi in amanunte minore domnule Cocei. Daca doriti si sunteti dispus, v-as provoca sa analizati sarbatorile bisericesti, nu doar cele ale bisericii ortodoxe ci si ale altor culte. Veti observa ca toti au adoptat sarbatori barbare , pagane asa cum le considerau si le-au adaptat. nu ma intereseaza motivele. dar o sa vedeti acest lucru. Omul este slab. poate acesta este motivul. Toata stradania noastra de crestini nu valoreaza nimic daca -i aratam cu degetul pe cei pacatosi doar ca sa-i separam de noi. Nu imi pasa nici de una nici de cealalta. Nu sunt sarbatori date de Domnul. Lasati pe fiecare in legea lui. Mult mai bun este efectul prezentarii nepartinitoare a lucrurilor asa cum sunt ele. lasati omul sa aleaga. sufletul stie calea cea dreapta si alege intotdeauna calea cea dreapta cand nu este amagit sau infricat. Domnul sa va lmineze. P.S. Am incredere in judecata dumneavostra si cred ca veti afisa si opinia mea. La urma urmei este vorba de o dezbatere de idei si nu adunarea celor ce trebuie sa-i pedepseasca pe rataciti

  • Nadina BugaPostat la 2011-10-31 10:30

    Domnul Paul, Dumnezeu sa fie laudat, caci va foloseste intr-un mod deosebit spre slava Lui. E un articol plin de adevar. Multumim.

  • DUMITRU ALBUPostat la 2011-10-31 09:46

    intotdeauna am fost de parere ca omul trebuie sa fie vigilent cu sine insusi, pt a evita sa devenim niste simple obiecte, manvrabile de puterea raului. daca ne facem noua insine favoruri, facem favoruri celui rau; iar puterea noastra spirituala. e dificil sa iti impui un anumit program de viata, spiritual, benefic sufletului, dar e necesar.

  • Maria Ileana beleanPostat la 2010-11-01 18:27

    sa ne rugam ca D-zeu sa ne ia sub ocrotirea lui...Doamne ajuta...

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE