Pelerinaj in Tara Sfanta - Aprilie 2007

Pelerinaj in Tara Sfanta  - Aprilie 2007 Mareste imaginea.


PELERINAJ IN TARA SFANTA - APRILIE 2007:


Durata: 7 zile/ 6 nopti;

Perioada: 16 - 22 aprilie 2007;

Pret: 695 euro + 150 RON;

Termen limita de inscriere: 16 martie 2007;

Grup minim: 40 persoane;

Hotel: 3***;

Locul in camera dubla.


Ziua I (luni, 16 aprilie 2007)

17:30 -intalnire Otopeni;

20:40 -decolare de pe Aeroportul Otopeni cu o aeronava cursa regulata;

23:15 -aterizare pe Aeroportul Ben Gurion -Tel-Aviv; imbarcare in autocar in vederea transferului catre hotel; cazare la hotel in NATANYA.

Ziua II (marti, 17 aprilie 2007)
NATANYA, mic dejun. Plecare spre Caesareea Palestinei, splendid oras al lumii antice -vizita. Plecare spre MUNTELE CARMEL -HAIFA, cu vizita la Pestera Sfantului Ilie, "Stela Maris"; Gradinile persane. Vom ajunge la Nazaret unde se viziteaza: Biserica "Bunei Vestiri", unde Arhanghelul Gavriil i-a adus Sfintei Fecioare Maria vestea ca va naste pe Mesia; Biserica "Izvorul Maicii Domnului", CANA GALILEII - Biserica din locul primei minuni savarsite de Iisus la nunta lui Simon, transformarea apei in vin. Cina si cazare in TIBERIAS.

Ziua III (miercuri, 18 aprilie 2007)
TIBERIAS, mic dejun. MUNTELE TABOR -Biserica Schimbarii la fata, unde Domnul le-a aratat ucenicilor firea Sa dumnezeiasca; MUNTELE FERICIRILOR, unde Iisus a rostit frumoasa predica a "Fericirilor" si unde s-a aratat inviat, instituind taina sfantului botez; TABGHA -Saturarea celor cinci mii de oameni cu doi pesti si cinci paini; SFANTUL PETRU -Pescuirea Minunata, reprimirea Sfantului Petru in treapta apostoliei dupa lepadarea de pe Muntele Sion; CAPERNAUM -orasul lui Iisus, locul unde Domnul si-a inceput activitatea Sa mesianica; YARDENIT -vom intra in apa raului sfant Iordan, rau in care a fost botezat Domnul. Cina si cazare in TIBERIAS.

Ziua IV (joi, 19 aprilie 2007)
TIBERIAS, mic dejun. Plecare spre IERIHON unde se viziteaza: Asezamantul romanesc, cea mai veche cetate din lume; Muntele ispitirii "Carantania"; Biserica "Dudul lui Zaheu"; Vizita la Marea Moarta. Drumul se continua de-a lungul coastei Marii Moarte catre Qumran (locul descoperirii renumitelor manuscrise). Manastirea Hozeva si Moastele Sfantului Ioan Iacob Romanul. Cina si cazare in Ierusalim.

Ziua V (vineri, 20 aprilie 2007)
IERUSALIM, mic dejun. Se viziteaza: Muntele Maslinilor; Biserica Inaltarii Domnului la cer -Eleon; Biserica "Tatal nostru", unde Iisus i-a invatat pe ucenici cum sa se roage, Gradina Ghetimani, locul mult iubit de Domnul, acolo unde obisnuia sa se roage si unde a fost prins; Biserica Sfantului Mormant al Maicii Domnului; Valea Chedronului; locul Judecatii de apoi si Poarta de Aur, Zidul Plangerii, relicva din Templul cel sfant; Drumul Crucii cu cele 14 opriri; Biserica Sfintei Invieri cu Golgota; Piatra Ungerii; Sfantul Mormant si locul unde s-a aflat Sfanta Cruce. Timp la dispozitie pentru rugaciune si pentru eventuale cumparaturi in zona comerciala din imprejurimi. Imbarcare in autocar si revenire la hotel pentru cina si cazare in IERUSALIM.

Ziua VI (sambata, 21 aprilie 2007)
IERUSALIM, mic dejun. Plecare spre BETLEEM, unde se viziteaza Biserica Nasterii Domnului Iisus Hristos cu Sfanta Pestera; Pestera cu sfintele moaste ale pruncilor ucisi de Irod; Pestera Fericitului Ieronim, cel care a tradus pentru intaia oara Sfanta Scriptura; Biserica "Grota Laptelui" - pe locul unde Pruncul Sfant a fost alaptat.

Optional, deplasare spre Manastirile Sfantul Teodosie si Sfantul Sava, importante asezari monastice cu viata ortodoxa aflate in Tara Sfanta. Muntele Sion -Biserica Adormirii Sfintei Fecioare Maria; Foisorul unde s-a petrecut "Cina cea de taina" si unde Duhul Sfant s-a pogorat peste apostoli; Mormantul Proorocului David. Revenire la hotel. Cina si cazare.

Optional, la ora 23:30, imbarcare in autocar (cost 10 dolari/ persoana) in vederea deplasarii spre Sfantul Mormant, unde vom putea participa la Sfanta Liturghie a zilei de duminica. Cu aceasta ocazie, cei ce doresc si sunt pregatiti se pot si impartasi. Pregatirea trebuie sa inceapa inca din tara prin acordul parintelui duhovnic. La ora 04:00 dimineata, se revine la hotel pentru o scurta odihna.

Ziua VII (duminica, 22 aprilie 2007)
Deplasare spre Asezamantul Romanesc, cu participare la Sfanta Liturghie. Revenire la hotel pentru intocmirea bagajelor. Se va pleca de la hotel in jurul orei 12:30 (cu bagaje). EIN KAREM (se viziteaza Biserica Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul; Biserica "Vizitarii", pe locul unde Maica Domnului s-a intalnit cu Sfanta Elisabeta, mama Sfantului Ioan Botezatorul, iar pruncii au saltat de bucurie in pantecele lor; pestera si izvorul Sfantului Ioan Botezatorul din desert). LOD -Biserica Sfantului Mare Mucenic Gheorghe (ziua Sfantului); TEL AVIV -Portul vechi "Iaffo" si vizita cu timp la dispozitie in Tel-Aviv pentru ultimele cumparaturi.

20:30 -se ajunge la Aeroportul Ben-Gurion in vederea imbarcarii;

23:30 -decolare;

01:15 -aterizare la Aeroportul Otopeni din Bucuresti.

Precizare: Orele anuntate sunt orele tarilor respective. Orele de plecare si sosire vor fi reconfirmate, in functie de programul zborurilor la data actiunii.

Pretul total al pelerinajului: 695 euro + 150 RON

Costurile sunt valabile pentru grup de minim 40 persoane, standard de cazare 3***.

Pretul este pentru pat in camera dubla cu regim H.B. Pentru single este un supliment de 150 euro / persoana.

Servicii incluse in pret:

bilet de avion cursa Bucuresti -Tel Aviv - Bucuresti;

6 nopti cazare hotel 3*** regim demipensiune (restaurantul hotelurilor);

transfer aeroport-hotel-aeroport;

6 zile transport autocar aer conditionat;

taxi pe Muntele Tabor;

intrari la obiectivele mentionate in program;

ghid vorbitor de limba romana;

insotitor din partea agentiei;

taxe de aeroport (80 euro);

taxe de viza si procesare acte (40 euro).

Nu sunt incluse in pret:

tips (20 USD -se achita la sosirea in Israel);

autocarul din noaptea deplasarii spre Sfantul Mormant (10 dolari);

taxi Manastirea Sf. Sava (5-7 dolari);

mese suplimentare (pranz);

bauturi la mese;

cheltuieli personale;

plati ocazionale;

asigurare de sanatate*;

Acte necesare pentru obtinerea vizei:

formularul de viza;

1 foto tip pasaport;

copie xerox dupa pasaport;

copie xerox dupa cartea de identitate;

adeverinta de salariat cu venit net/ talon pensie;

copie dupa cartea de munca;

adeverinta parohiala (recomandare din partea preotului);

copii xerox dupa acte de proprietate;

pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii (atentie alte vize).

Conditii de retragere:

conform regulilor generale ale agentiei, in conformitate cu contractul de prestari servicii turistice.

Termen limita de inscriere: 16 martie 2007

 

Nota:

pentru obtinerea vizei nu este necesara prezenta solicitantului, viza se obtine in Israel;

in cazul neobtinerii vizei taxa de viza si prelucrarea actelor nu este rambursabila (30 euro);

actele necesare pentru obtinerea vizei se trimit in Israel;

viza se obtine cu 30 de zile inaintea plecarii;

agentia isi rezerva dreptul de a reordona programul excursiei, cu respectarea in totalitate a serviciilor, in anumite situatii speciale (eventual cazari in hoteluri de categorie similara atunci cand forta majora o impune);

categoria hotelurilor si mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel;

situatiile de forta majora si neprevazute cum ar fi razboi, cutremure, greve, fenomene naturale si meteo deosebite, etc, nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.

ATENTIE:

autoritatile israeliene isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei peroane care nu prezinta suficienta incredere, chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice;

organizatorul nu poate fi facut responsabil pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii;

turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze organizatorul asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel, in vederea analizei si sfatuirii acestuia asupra situatiei concrete in care se afla.

Sursa: Pelerinaje.ro

 

 

 

 

 

 

Pe aceeaşi temă

02 Iulie 2012

Vizualizari: 5242

Voteaza:

Pelerinaj in Tara Sfanta - Aprilie 2007 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE