Mireasma duhovniceasca a parintelui Porfirie

Mireasma duhovniceasca a parintelui Porfirie Mareste imaginea.

Puterea rugăciunii de obşte
Părintele Porfirie le-a cerut unor fii duhovniceşti ai lui să se roage la o anumită oră, de obicei seara. La aceeaşi oră se ruga şi el. Avea loc o rugăciune de obşte de la distanţă. Rezultatele acestei rugăciuni erau esenţiale şi revelatoare. Este interesantă mărturia unui fiu duhovnicesc al părintelui: „La ora zece seara (ora rugăciunii de obşte), m-am închis în camera mea şi am început să mă rog. Insă încă din primul minut trupul a început să-mi fie străbătut de curenţi intenşi, care începeau de la picioare şi ajungeau în cap şi înapoi, şi o lumină nematerialnică puternică inunda întreaga cameră şi-mi dădea impresia că mă aflu în flăcări, care însă nu mă ardeau! La început m-am speriat rău şi puţin mi-a lipsit s-o iau la fugă de panică! Insă imediat mi-am dat seama ca toate aceste fenomene izvorăsc din puterea rugăciunii părintelui şi nu numai că m-am liniştit, ci am fost cuprins de o veselie îmbietoare, care-mi dădea impresia că nu mai calc pe pământ! Toate acestea au continuat până la sfârşitul rugăciunii. In ziua următoare prima mea grijă a fost să vorbesc cu părintele. Eram hotărât să nu-i spun nimic. Voiam ca mai întâi să vorbească el. Şi tocmai aşa s-a întâmplat. Indată ce i-am cerut binecuvântarea, părintele, cu mulţumire pe chip şi cu un râs zgomotos, mi-a spus: „Te-ai speriat, nu? Şi puţin a lipsit s-o iei la fugă. Insă eu te vedeam într-o lumină intensă, care umplea toată camera şi tu urcai în bucurie, ca şi când ai fi vrut să ajungi la tronul lui Dumnezeu! Vezi ce putere are acest fel de rugăciune?"

„Mi-a intrat o flacără în suflet!"
O fiică duhovnicească a părintelui Porfirie a povestit următoarea întâmplare: „Era seară, în iarna anului 1978. Il aşteptam în casa noastră din Thisio pe părintele Porfirie.

Când a ajuns şi a sunat la uşă, am coborât să-l întâmpin. Părintele era plin de bucurie, ca întotdeauna. M-a binecuvântat şi a intrat. Am observat însă că taximetristul care-l adusese n-a plecat. A rămas în spate, a zăbovit şi am înţeles că voia să-mi vorbească. Când m-am apropiat de el, mi-a spus: „Spuneţi-mi, doamnă, cine este acest părinte? Ştiţi ce mi s-a întâmplat mie în aceste clipe? S-a deschis cerul şi mi-a intrat un foc în suflet! Eu n-am nicio legătură cu Biserica şi cu popii. Am oprit să-l iau în maşină.

Părintele, pe drum, a început să-mi povestească despre satul meu, despre familia mea, despre problemele mele personale. Sunt gata să înnebunesc! După cum ţi-am spus, cerul s-a deschis dintr-odată, şi în suflet mi-a intrat o flacără! Spune-mi, cum pot să-l găsesc iarăşi pe părinte ? Vreau să-l întâlnesc iar... ".

Presb. Dionisie Tatsis

Mireasma duhovnicească a părintelui Porfirie, Editura Egumenita

Cumpara cartea "Mireasma duhovnicească a părintelui Porfirie"

 

Pe aceeaşi temă

02 Martie 2016

Vizualizari: 1322

Voteaza:

Mireasma duhovniceasca a parintelui Porfirie 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parintele porfirie

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE