Vinete umplute

Vinete umplute Mareste imaginea.
Vinete umplute 24 Martie 2014


Timp preparare: 25 minute

Timp de gatit: 1 ore 30 minute

Durata totala: 1 ore 55 minute


Vinete umplute - Tai vinetele in jumatati, pe lungime, scoti o parte din miez si le oparesti in apa clocotita cu putina sare timp de 20 minute, apoi le scoti si le asezi intr-o tava de teflon.

Ingrediente:
  • 4 vinete mari
  • 4 cepe
  • 4 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 5 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca orez
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
Instructiuni:

1. Tai vinetele in jumatati, pe lungime, scoti o parte din miez si le oparesti in apa clocotita cu putina sare timp de 20 minute, apoi le scoti si le asezi intr-o tava de teflon. 2.Intre timp, prepari umplutura astfel: calesti ceapa intr-o cratita, adaugi ardeii, apoi miezul de la vinete, morcovul ras si usturoiul. Lasi sa scada si adaugi orezul si putina apa. Lasi sa se inabuse bine si cu orezul, apoi adaugi rosiile decojite si taiate cubulete. Lasi sa scada bine si adaugi verdeata, piper si sare dupa gust. 3. Cu aceasta compozitie umpli vinetele si daca mai ramane compozitie poti umple si vreo 2 ardei grasi taiati in jumatati. 4. Torni deasupra sos de rosii si dai tava la cuptor.

Optional: Cand mancarea este aproape gata poti adauga deasupra cascaval sau branza rasa si mai lasi 5 minute la cuptor sau poti servi cu smantana deasupra.

Despre autor

Silvia Cireasa Silvia Cireasa

Colaborator
7 articole postate
Publica din 21 Ianuarie 2011

24 Martie 2014

Vizualizari: 22434

Voteaza:

Vinete umplute 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post