
Gabriela
Timp preparare: 10 minute
Timp de gatit: 30 minute
Durata totala: 40 minute
Portii: 4
Gogosile sunt un desert intotdeauna usor de facut, dar la fel de usor de mancat!
- 500 g faina
- 150 ml apa
- 2 linguri de zahar
- 2 linguri ulei
- 50 ml suc de portocala proaspat stors
- 1 lingura zeama de lamaie
- 12 g drojdie proaspata
- un praf de sare
- zahar vanilat pentru pudrat
- ulei pentru prajit
- gem pentru umplut
Pregatim mai intai maiaua intr-un castronel, amestecand 1 lingurita de zahar cu drojdia si 2 linguri de apa calduta. Dupa 10 minute cand a crescut maiaua o adaugam peste faina. Urmeaza apa calduta in care a fost topit zaharul, sucul de portocala si lamaie si uleiul. Framantam bine si lasam sa creasca 30 de minute. Intindem aluatul de grosime 2-3 mm pe o suprafata presarata cu faina. Cu un pahar taiem rotunduri. Pe jumatate punem o lingurita de gem, iar pe celelalte rotunduri le punem deasupra apasand marginile cu degetul sa se prinda bine. La prajim in ulei incins si le pudram cu zahar.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.