Gogosi cu gem

Gogosi cu gem Mareste imaginea.
Gogosi cu gem 24 Martie 2014


Timp preparare: 10 minute

Timp de gatit: 30 minute

Durata totala: 40 minute

Portii: 4


Gogosile sunt un desert intotdeauna usor de facut, dar la fel de usor de mancat!

Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 150 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml suc de portocala proaspat stors
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 12 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • zahar vanilat pentru pudrat
  • ulei pentru prajit
  • gem pentru umplut
Instructiuni:

Pregatim mai intai maiaua intr-un castronel, amestecand 1 lingurita de zahar cu drojdia si 2 linguri de apa calduta. Dupa 10 minute cand a crescut maiaua o adaugam peste faina. Urmeaza apa calduta in care a fost topit zaharul, sucul de portocala si lamaie si uleiul. Framantam bine si lasam sa creasca 30 de minute. Intindem aluatul de grosime 2-3 mm pe o suprafata presarata cu faina. Cu un pahar taiem rotunduri. Pe jumatate punem o lingurita de gem, iar pe celelalte rotunduri le punem deasupra apasand marginile cu degetul sa se prinda bine. La prajim in ulei incins si le pudram cu zahar.

24 Martie 2014

Vizualizari: 40470

Voteaza:

Gogosi cu gem 5.00 / 5 din 1 voturi.

Cuvinte cheie:

gogosi prajituri de post

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post