Prajitura de foi cu suc de rosii

Prajitura de foi cu suc de rosii Mareste imaginea.
Prajitura de foi cu suc de rosii 15 Martie 2016


Portii: 8


Prajitura de foi cu suc de rosii - o reteta a maicilor de la Manastirea Ghighiu, simplu de facut si putin costisitoare.

Ingrediente:
  • Pentru foi - 11 linguri ulei
  • 11 linguri zahăr
  • 11 linguri suc de roşii
  • o jumătate de linguriţă de bicarbonat Pentru cremă - 1 pachet de margarină
  • 1 pachet de cremă de prăjituri 1 cană de zahăr
  • 250 g apă
  • 1 pachet de praf de lămâie
  • nucă de cocos
Instructiuni:

Se amestecă uleiul cu zahărul, cu făina, cu sucul de roşii şi bicarbonatul până se formează o cocă, din care se întind patru foi. Acestea se coc pe fundul tăvii la foc redus. Pentru cremă se amestecă ingredientele într-o crăticioară la foc mic, după care să dă la răcit şi se ung foile.

Deasupra se ornează cu o glazură obţinută din 2-3 linguri de margarină, 2 linguri de zahăr, 1 lingură de apă, 1 esenţă de vanilie, peste care se presară nucă de cocos.

.

15 Martie 2016

Vizualizari: 17213

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post