
Vasia
Timp preparare: 10 minute
Timp de gatit:
Durata totala: 20 minute
Portii: 6
Afla cum se prepara clatitele de post. Un desert delicios si usor de gatit.
- 2 căni de făină de grâu integrală
- 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă de praf de copt
- 1 linguriţă de sare de mare
- 1 lingură de condiment pentru plăcinta de dovleac
- 2 linguri făină de in
- 6 linguri de apă
- 2 căni de lapte vegetal 1 cană de dovleac (din conservă sau pasat)
- 5 linguri de sirop de arţar
- 1 linguriţă de extract de vanilie
1)Se preîncălzeşte o tigaie care nu lipeşte sau o formă de prăjit la foc potrivit spre mare. 2)Se amestecă făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea şi condimentul pentru plăcinta de dovleac într-un bol mare. Se lasă deoparte. 3) Intr-un bol separat, se amestecă înlocuitorii de ouă, laptele vegetal, dovleacul, siropul de arţar şi extractul de vanilie. 4)Se combină apoi ingredientele lichide cu cele uscate şi se amestecă astfel încât să se omogenizeze bine. Compoziţia trebuie să curgă; dacă pare prea groasă, se mai adaugă lapte vegetal. 5)Se foloseşte o măsură pentru măsurarea şi turnarea cantităţilor de compoziţie pe suprafaţa încinsă. Se lasă să se coacă până când apar bule la suprafaţă, în jur de 2 minute. Se întorc apoi clătitele cu o spatulă şi se coc şi pe cealaltă faţă, până capătă o culoare auriu-arămie. Se servesc imediat. Studiul China. (Carte de bucate. Peste 120 de retete de preparate integrale pe baza de legume si fructe; de T. Colin Campbell Dr., LeAnne Campbell)
-
Corabioare
Publicat in : Retete prajituri -
Strudel cu pere
Publicat in : Retete prajituri -
Gutui coapte cu nuci si stafide
Publicat in : Retete prajituri -
Covrigei sarati
Publicat in : Retete prajituri -
Rulada de biscuiti
Publicat in : Retete prajituri
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.