Supa-crema de rosii cu morcovi

Supa-crema de rosii cu morcovi Mareste imaginea.
Supa-crema de rosii cu morcovi 24 Martie 2014


Timp preparare: 10 minute

Timp de gatit: 40 minute

Durata totala: 50 minute

Portii: 6


Supa crema de rosii cu morcovi este o combinatie perfecta de gust. Este foarte usor de facut si hranitoare.

Ingrediente:
  • 600 g morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 cartof mare
  • 5 roșii
  • 1 l zeama de legume
  • 1 legatura de busuioc
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri de ulei de masline
  • ghimbir
  • piper si sare
Instructiuni:

Rosiile se pun in apa clocotita, apoi se decojesc si se toaca marunt. Cartoful, ceapa si morcovii le taiem in bucati mai mari. Le calim impreuna in putin ulei incins, timp de 5 minute. Se stinge cu supa de legume. Adaugam sare, piper, dafin si fierbem vreme de ½ ora. Punem intr-un blender legumele cu supa, fara foaia de dafin si pasam pana obtinem o pasta fina. Pasta se mai fierbe 5 minute impreuna cu rosiile decojite. Pentru o crema mai acrisoara recomandam sa se adauge zeama de lamaie dupa gust. Nu trebuie sa aruncam coaja de la lamaie, o putem folosi pentru garnisit. Adaugam frunzele proaspete de busuioc si 2 lingurite de ghimbir proaspat, tras prin razatoare si o servim cu felii de paine neagra prajita.

Pe aceeaşi temă

24 Martie 2014

Vizualizari: 40558

Voteaza:

Supa-crema de rosii cu morcovi 1.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post