Rugaciunea copiilor la moartea unuia din parinti

Rugaciunea copiilor la moartea unuia din parinti Mareste imaginea.

Rugaciunea copiilor la moartea unuia din parinti

Doamne, Doamne, Cel ce ai ascultat tanguirea lui Iosif, care la moartea lui Iacob a cazut pe fata tatalui sau si l-a plans si l-a sarutat,- asemenea si Fiul Tau, Domnul nostru lisus Hristos, a cunoscut dragostea de mama, caci pe cruce si in grele chinuri fiind, a vazut pe Maica Sa si pe ucenicul pe care il iubea alaturea stand, si a zis Maicii Sale: "Femeie, iata fiul tau!", iar dupa aceea a zis si ucenicului: "Iata mama ta!".

Insuti, intrutot Bunule Stapane, cauta din ceruri si vezi jalea si durerea ce mi-au cuprins astazi inima si sufletul. Indura-Te de mine, robul Tau, si primeste rugaciunea ce-Ti inalta fiul care si-a pierdut pe tatal sau preaiubit (pe mama sa preaiubita) si iarta-i lui (ei), si dezleaga-i toate gresalele cele de voie sau fara de voie, cele cu lucrul sau cu cuvantul si toate cate ca un om in aceasta viata a savarsit.

Asculta, milostive Stapane, glasul indurerat al fiului, pe carele tatal sau (mama sa) l-a povatuit si l-a deprins ca, in restriste si in necazuri, catre Tine si cu credinta tare sa-si ridice ochii si sa-si deschida gura. Milostiveste-Te, Doamne, si da sufletului tatalui meu (mamei mele) odihna cea buna si fa-l pe el (fa-o pe ea) partas (partasa) bunatatilor celor vesnice, asezandu-l (o) cu dreptii in curtile Tale, ca binecuvantat si preaslavit esti in vecii vecilor.

Amin.

.
Pe aceeaşi temă

21 Mai 2012

Vizualizari: 122089

Voteaza:

Rugaciunea copiilor la moartea unuia din parinti 0 / 5 din 0 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • Alina Nicoleta OncescuPostat la 2012-07-05 15:09

    Dragi credinciosi, am nevoie de sprijinul vostru, acum in momente de grea incercare. Tata (Mihai) a trecut la cele sfinte acum aprx 4 saptamani. In curand va fi pomenirea celor 40 de zile. Va rog din suflet sa il pomeniti in rugaciunile voastre, pt a-i alina si inlesni judecata, spre milostivirea Domnului. Dumnezeu sa il odihneasca si sa sa ii ierte pacatele spre a trece langa cei drepti !

  • Zetu Raluca LoredanaPostat la 2011-04-18 14:08

    Buna Elena, iti inteleg durerea deoarece si mie mia murit mama cu un an in urma, mi-a fost si inca imi este foarte greu, a murit tanara, la 47 de ani si departe de casa, asta ma doare cel mai mult. Nu putem face nimic inpotriva voii Domnului, ceea ce ne ramane este rugaciunea si randuiala bisericeasca. Fii puternica si roagate pentru sufletul lui, de asta are nevoie acum.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE