Sarbatoare in comuna Rasca Transilvana

Sarbatoare in Rasca Transilvana, in prezenta Preasfintitului Vasile
Preasfintitul Vasile Somesanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului va fi duminica, 22 septembrie 2013, in mijlocul obstii Manastirii „Sfanta Cuvioasa Parascheva” de la Rasca Transilvana. Ierarhul va oficia aici de la ora 10 Sfanta Liturghie, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Potrivit staretului asezamantului monahal, protosinghelul Casian Ioana, din sobor va face parte Pr. Prof. Dr. Stelian Tofana de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, precum si alti preoti si calugari de la bisericile si manastirile din judetul Cluj.

Institutiile publice din Rasca, sfintite duminica
Sarbatoarea din Rasca Transilvana va continua duminica dupa-masa, de la ora 14, cu oficierea slujbei de sfintire a noii scoli generale din localitate si a tuturor institutiilor publice din comuna. Primarul localitatii Rasca, Ioan Morar a oferit pentru Radio Renasterea mai multe informatii: „In centrul comunei va avea loc sfintirea cladirii scolii generale Rasca, dar si a celorlalte institutii publice din cadrul comunei: primaria, blocul de locuinte, politia, caminul cultural si ce s-a mai construit nou in centrul de comuna. Programul va incepe de la ora 14, cand va fi sfintita scoala noua, dupa care participantii la eveniment se vor deplasa in fata primariei, unde vor avea loc discursurile autoritatilor locale. Manifestarea va continua cu inaugurarea filialei patriotice „Avram Iancu”, iar la final va avea loc un program artistic sustinut de copiii de la scoala generala din Rasca, formatia „Cununa Transilvana” a Consiliului Judetean, precum si ansambluri si interpreti de muzica populara din zona”.

Manastirea Rasca Transilvana, scurt istoric
Manastirea Rasca Transilvana este situata in zona Muntilor Apuseni, in apropierea barajului de la Belis - Fantanele. Asezamantul monahal a luat fiinta in anul 2002, cu binecuvantarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. Piatra de temelie a bisericii manastirii a fost pusa la 2 aprilie 2003, iar in vara anului 2008 lucrarile de ridicarea a locasului de cult au fost finalizate. In luna august 2008, biserica a fost sfintita de Preasfintitul Vasile Somesanul.

Autor: Andreea Paglesan
Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

21 Septembrie 2013

Vizualizari: 589

Voteaza:

Sarbatoare in comuna Rasca Transilvana 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

manastirea rasca

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE