Biserica Ortodoxa neaga existenta extraterestrilor, sustine un cunoscut teolog rus


Biserica Ortodoxa neaga existenta extraterestrilor, sustine un cunoscut teolog rus


Ortodoxia exclude posibilitatea existentei unor inteligente extraterestre, a declarat cunoscutul teolog si profesor Alexey Osipov de la Academia Teologica din Moscova. "Din punct de vedere al teologiei ortodoxe, nu exista baza pentru discutiile despre civilizatii extraterestre care sa aiba ratiune si sa poata crea". Aceasta pozitie se bazeaza pe faptul ca in Vechiul Testament lipsesc aluzii la forme de viata inteligenta extraterestra.

"In al doilea rand, au existat foarte multi oameni in Biserica ce au ajuns la un grad mare de asemanare cu Dumnezeu si de sfintenie, dar nici unul dintre ei nu a mentionat vreodata ceva despre extraterestrii, desi au vorbit de multe alte lucruri", a mai sustinut Osipov, invocand aceasta ca fiind un alt argument foarte important. In plus astronomia moderna "avanseaza tot mai in profunzimea Universului si nu a gasit nici o planeta cu viata similara celei de pe Pamant".

"Avem motive solide sa negam existenta civilizatiilor inteligente extraterestre."

Osipov a mai spus ca Biserica Ortodoxa nu a analizat aceasta problema pana acolo incat sa formuleze o anumita concluzie. Unii teologi care au studiat problema civilizatiilor extraterestre au tras concluzia ca spatiul este complex si exista fenomene ale caror cauze raman necunoscute. Dar cred ca acestea ar fi de natura astronomica si nu spirituala. Mai exista si punctul de vedere al lui Serafim Rose, un "binecunoscut monah si respectat ascet al secolului XX", care a studiat primul filosofia orientala, "adanc implicat in cautarea adevarului, dupa o lunga perioada de cautari ajungand la Ortodoxie". Osipov a spus ca Rose admitea ca ar exista "spirite in jurul Pamantului, care penetreaza lumea umana si chiar influenteaza anumite persoane sau anumite procese vitale". Aceste spirite ar fi insa ingerii si demonii.

 

.

22 Mai 2008

Vizualizari: 1665

Voteaza:

Biserica Ortodoxa neaga existenta extraterestrilor, sustine un cunoscut teolog rus 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE