Biserici din Moscova pe care trebuie sa le vizitezi in 2019

Biserici din Moscova pe care trebuie sa le vizitezi in 2019 Mareste imaginea.

Articol sponsorizat

Moscova este considerat unul din principalele orașe pe care trebuie să le vizitezi din punct de vedere cultural-religios. Acest oraș considerat fiind o bijuterie europeană atrage în fiecare an o mulțime de vizitatori datorită culturii și istoriei sale. Frumusețea orașului poate fi văzută și vizitând bisericile uimitoare și catedralele grațioase înconjurate de zgârie-nori și blocuri moderne. Vizitând acestea vei avea oportunitatea de a te bucura de arhitectura Baroque și modernă. Este cu adevărat o experiență de neuitat. Desigur costurile pentru o astfel de călătorie sunt destul de ridicate, deoarece nu te poți bucura cu adevărat de ele în numai un weekend. Dacă situația ta financiară nu îți permite să acoperi întreaga călătorie, poți încerca să compensezi restul sumei cu un credit online prin intermediul Matchbanker, companie care activează și în țări nordice precum Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda.

Catedrala Sfântului Vasile
Catedrala Sfântului Vasile este considerată a fi una dintre cele mai frumoase catedrale din lume. A fost construită între anii 1555-1561 la ordinul lui Ivan cel Groaznic în comemorarea capturării Kazanului. Aceasta este situată în centrul orașului, mai exact în Piața Roșie și este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Rusiei deoarece nu este doar o catedrală, este și pe lista site-urilor de patrimoniu mondial UNESCO. Catedrala este formată din 9 turnuri Designul catedralei este unul specific pentru această țară, iar dacă dorești să te pui la curent cu arhitectura specifică, vizitarea Catedralei Sfântului Vasile este una din modalități. Datorită frumuseții clădirii, există o legendă locală care spune că Ivan cel Groaznic a orbit arhitectul, ca să se asigure că acesta nu va putea niciodată să o îmbunătățească. Vizitând această catedrală te vei putea bucura de colecția s-a unică de icoane din secolele XVI-XIX precum și de relicvele sale de artă decorativă.

Catedrala Hristos Mântuitorul
Catedrala Hristos Mântuitorul este cea mai înaltă biserică ortodoxă din lume având 103 metri înălțime și se află pe malul nordic al râului Moscova. Clădirea curentă a fost construită la sfârșitul anilor ‘90, însă istoria clădirii datează încă din secolul XIX. Construcția clădirii originale a durat 40 de ani, însă a fost demolată în 1931 la ordinul lui Iosif Stalin pentru a construi Palatul Sovieticilor. Construcția palatului a început în 1937, însă în 1941 datorită invaziei trupelor germane a fost oprită. Biserica a fost reconstruită într-un final între anii 1995-2000. În momentul de față dacă decizi să vizitezi acest monument istoric poți participa la slujbele ținute. Vei fi uimit de tradițiile fascinante, de strălucitoarele icoane de aur și picturi cu Iisus Hristos. Catedrala este de dimensiuni foarte mari încăpând în ea peste 1000 de enoriași.

Mănăstirea Novospassky
Mănăstirea Novospassky a fost construită în anul 1524, uneori poate fi găsită sub denumirea “Mănăstirea Maici Domnului”. Aceasta este unul din cele mai frumoase monumente arhitecturale ale țării. Este una din clădirile din Moscova care a fost prezervată la aspectul ei inițial, făcându-se doar modificări de mentenanță, iar în 2004 a trecută pe lista site-urilor de patrimoniu UNESCO. Dacă ajungi să vizitezi această mănăstire te vei putea bucura de frescele sale rafinate, care sunt de asemenea renumite ca fiind cele mai frumoase din Moscova. De asemenea, vei fi fascinat de capelele fermecătoare care o înconjoară și de alte biserici magnifice.

Catedrala Kazan
Catedrala Kazan se află de asemenea în Piața Roșie, iar clădirea actuală este o reconstrucție a celei originale care a fost dărâmată la ordinul lui Joseph Stalin în 1936 și era considerată una dintre cele mai importante biserici din Moscova. Odată cu căderea Uniunii Sovietice, Catedrala Kazan a fost prima biserică care a fost reconstruită complet între anii 1990-1993, după ce a fost dărâmată de comuniști. Poți vizita catedrala neînsoțit de un ghid pe tot parcursul zilei, iar dimineața și seara poți participa la slujba religioasă.

Pe aceeaşi temă

28 Martie 2019

Vizualizari: 3417

Voteaza:

Biserici din Moscova pe care trebuie sa le vizitezi in 2019 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

biserici din moldova

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE