Cand esti cu totul neajutorat

Cand esti cu totul neajutorat Mareste imaginea.

Un tânăr locotenent de marină, ce făcea parte dintr-o echipă de demolări subacvatice, a avut un accident de maşină în Franţa şi zăcea la spital între viaţă şi moarte, în calitate de scafandru al marinei învăţase să treacă mereu de pragul extenuării. Era intr-o formă fizică excelentă. Dar pe patul de spital şi-a dat seama că voinţa sa şi hotărârea nu-l puteau ajuta. Fiind cu totul neajutorat, a început să se roage lui Dumnezeu. Iată cum descrie el ceea ce i s-a întâmplat:

„Zăcând pe acel pat, am închis ochii şi am încercat să ajung cu mintea la Dumnezeu. Rugăciunea mea era o recunoaştere a neputinţei mele şi a voinţei de a crede în măreţia Lui. Era o rugăciune de tipul «Tu poţi - eu nu pot». Din acea clipă lucrurile s-au schimbat. M-am simţit altul. Doctorii au observat îndată o schimbare în bine a stării mele. Atunci când întreaga mea putere de voinţă şi hotărâre nu mai avea nici un efect asupra arsurilor mele, Dumnezeu a răspuns chemării mele şi a alăturat iscusinţei chirurgilor balsamul cel tămăduitor al dragostei Sale.

Azi, după doi ani, mi-a revenit vederea, merg la fel de bine ca şi înainte, îmi pot folosi bine mâna dreaptă şi ceva mai puţin mâna stângă. In luna mai m-am căsătorit cu o fată minunată ce mă aşteptase cu multă răbdare.

Am multe lucruri pentru care să fiu recunoscător, dar mai ales pentru noua mea apropiere de Dumnezeu, Care mi-a arătat că atunci când omul ajunge la limita resurselor sale, dragostea şi puterea Lui sunt acolo spre a-l ajuta să o ia din nou de la capăt”.

Cântări de la Paşti
Să învieze Dumnezeu, şi să se risipească vrăjmaşii Lui, şi să fugă de la faţa Lui cei ce urăsc pe Dânsul. Paştile cele sfinţite nouă astăzi s-au arătat, Paştile cele nouă şi sfinte, Paştile cele de taină, Paştile cele preacinstite, Paştile Hristos izbăvitorul, Paştile cele fără prihană, Paştile cele mari, Paştile credincioşilor, Paştile care au deschis nouă uşile Raiului, Paştile cele ce sfinţesc pe toţi credincioşii.

Fragment din cartea "Vitamine duhovnicesti pentru intarirea sufletului. Zi de zi cu Hristos de-a lungul anului bisericesc. vol. 1", Editura Sophia

Cumpara cartea "Vitamine duhovnicesti pentru intarirea sufletului. Zi de zi cu Hristos de-a lungul anului bisericesc. vol. 1"

 

Pe aceeaşi temă

20 Aprilie 2023

Vizualizari: 352

Voteaza:

Cand esti cu totul neajutorat 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

minunile vindecarile

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE