Mostenesc necrestinii Imparatia lui Dumnezeu?

Mostenesc necrestinii Imparatia lui Dumnezeu? Mareste imaginea.

Paganii sau cei de alta credinta ar putea mosteni Imparatia lui Dumnezeu?

Iisus a spus: De nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va putea sa intre in Imparatia lui Dumnezeu (Ioan 3, 5). Iar Apostolul Pavel a intarit spusele lui Ioan spunand ca acei oameni, la care n-a ajuns Evanghelia si propovaduirea lui Iisus, vor fi judecati dupa legea constiintei.Nu demult am ajuns in Gorno-Altaisk (Altai-ul de munte), pe unde nu exista drumuri pentru a putea ajunge cu masina, in apropiere de China si Mongolia. Ajungand intr-un sat, am intalnit o batrana (altaica) pagana. Avea vreo 60 de ani. Am discutat cu ea, caci batrana vorbea intr-o rusa stalcita. Si am intrebat-o:
- Tu ce nationalitate ai?
- Eu sunt altaica, altaica sunt.
- Si te rogi lui Dumnezeu?
- Ma rog, ma rog si a inceput sa se inchine cu mainile lipite una de alta.
- Dar cum te rogi? Arata-mi!
- Eu ma rog soarelui si focului. Uite-asa, uite-asa si atunci a lasat mainile si capul in jos.
- Dar pe Dumnezeu, Cel ce a creat cerul si pamantul, II recunoasteti?
-Nu, noi nu recunoastem un asemenea Dumnezeu. Si, de fapt, parea atat de buna si blanda. Ea spunea:
- Eu sunt o mortaciune, sunt o mortaciune, ea insasi se numea in acest fel si se smerea.
- Dar ce-nseamna aceasta? o intreb eu.
- Iata, atunci cand un animal moare si se strica, se numeste astfel.
Ea insasi se credea pierduta, un les. Si daca o asemenea batranica va continua sa-si duca viata dupa cum ii dicteaza constiinta, si ea va fi judecata de Dumnezeu.

Ce se va intampla cu acei oameni care nu L-au primit pe Mantuitorul?

E adevarat, nu toti L-au acceptat pe Dumnezeiescul Prunc. Candva, am citit o scrisoare a unui rabin care s-a pocait si a cercetat Sfanta Scriptura si pasajele ei mesianice. In Biblie se spunea unde trebuia sa se nasca Mesia. El a aflat ca in decursul a 2000 de ani poporul evreu a avut proroci, a avut altare si temple. Iar acum ei n-au nici proroci, nici altare si nici temple. Deja de 2000 de ani poporul evreu este dezorientat. A mai aflat si faptul ca Mesia este Dumnezeul nostru, Iisus Hristos, Dumnezeu intrupat, cu toate ca poporul iudeu pana in acest moment asteapta, de la o zi la alta, venirea lui Mesia. Ei asteapta nasterea Lui. El insa S-a nascut. Si acest rabin a recunoscut: "Noi L-am ucis pe Mesia!" L-au omorat pe Hristos Mantuitorul. Oamenii care L-au asteptat 5587 de ani nu L-au recunoscut.

Aici ar trebui sa ne amintim de preacinstitul Patriarh Ever. El a trait pe vremea in care oamenii ridicau Turnul Babei, insa n-a luat parte la aceasta necinste. Neamul sau a fost instiintat de sosirea lui Mesia. Evreii au luat nastere de la acest patriarh. incepand cu prorocul David, toti oamenii acestui neam au asteptat nasterea lui Mesia. Dar in orbirea sa, poporul evreu nu L-a primit si L-a predat mortii pe cruce. Dumnezeu a spus: Daca va veni un altul in numele sau, pe acela il veti primi (Ioan 5, 43). Acum toata omenirea se pregateste de venirea unui fals mesia, si anume de cea a lui Antihrist.

Sfintii Parinti au prezis ca va veni Antihrist si toti il vor vedea si-l vor auzi. in acele timpuri era cumplit sa auzi acestea: cum adica, deodata vom vedea si vom auzi cu totii? Dar cu ajutorul tehnicii moderne, la aceasta se poate ajunge foarte usor.

Timp de 5,5 milioane de ani, omenirea, asteptand sosirea Mantuitorului, a asteptat si aparitia celei ca-re-L va naste pe Mesia. Si in Biblie s-a prezis ca El Se va naste din Fecioara. Dar cand va veni Antihrist, acesta se va naste dintr-o femeie pacatoasa, dintr-o desfranata, din cel mai pacatos si murdar vas. Si se va naste din ea om, nu Dumnezeu, si-n acesta va salaslui insusi Satana. Sfanta Scriptura il numeste pe acest om fiul pierzaniei. Si, la varsta de 30 de ani, el, asemenea lui Hristos, va aparea in lume. Acesta va face multe minuni, va invia pana si mortii, insa ele nu vor fi decat minuni iluzorii. Si ortodocsii vor descoperi aceasta minciuna. Pe cand putin credinciosii, care nu sunt luminati de Duhul Sfant, vor crede si vor zice: "Acestea cu adevarat sunt minuni".

Inca de pe acum vedem la televizor asemenea "minuni", pe vrajitorii care sunt inainte-mergatorii falsului mesia si pregatesc venirea sa.

Rusia noastra a fost una sfanta, iar pentru Antihrist reprezinta tinta numarul 1. De aceea, anumite puteri au avut nevoie sa i-L ia poporului nostru pe Dumnezeu, neoferind nimic in schimb.

In sufletele oamenilor s-a instalat astfel un vid duhovnicesc si oamenii incearca sa-l umple cu orice necuratie.

Atunci cand Ortodoxia este puternica, cand se savarseste dumnezeiasca Liturghie, cand poporul duce o viata morala, in curatie trupeasca si sufleteasca, atunci Antihrist nu poate invinge. Diavolul, in chip de sarpe, i-a ispitit pe primii oameni, Adam si Eva. De atunci sarpele se taraste pe pamant. Iar oamenii care prin Duhul au urcat la Dumnezeu, care isi duc viata dupa cuvintele Sfantului Ioan Gura de Aur, in post si rugaciune si in stare de pocainta, nu pot fi dominati de diavol. El nu poate sa robeasca asemenea suflete. Pe cand cei care cad si nu mai renunta la patimile trupesti ajung in plasa lui.

Preasfintitul Ignatie Briancianinov vorbea despre unele ca acestea in felul urmator: "Bazandu-se pe o morala falsa, ce inabusa frica fata de Dumnezeu, si pe coplesirea oamenilor in intregime de viata patimasa, intr-un mod foarte abil creste razvratirea de cosmar si toate viciile. Exemplele de viata pacatoasa se vor inmulti atat de mult, incat vor atrage dupa ele nenumarati oameni".

Aceasta imagine a caderii universale este descrisa de Sfantul Apostol Pavel in Epistola catre Timotei (II Timotei 3,1-5): Si aceasta sa stii ca, in zilele din urma, vor veni vremuri grele; ca vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginti, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara cucernicie. Lipsiti de dragoste, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, cruzi, neiubitori de bine, tradatori, necuviinciosi, ingamfati, iubitori de desfatari mai mult decat iubitori de Dumnezeu, avand infatisarea adevaratei credinte, dar fagaduind puterea ei. Departeaza-te si de acestia. Si, in continuare, mai spune: Caci va veni o vreme cand nu vor mai suferi invatatura sanatoasa, ci, dornici sa-si desfete auzul, isi vor gramadi invatatori dupa poftele lor (II Timotei 4, 3).

De ce nu i-ar lua Dumnezeu pe toti in rai?

Odata am pornit in padure la cules de ciuperci. Si era un an in care nu prea s-au facut. Burnita. Timp de trei ore abia am cules o jumatate de cos de diferite ciuperci, obosisem si am hotarat sa plec. Si, deodata, ce bucurie: chiar in iarba am vazut o ciuperca enorm de mare. Statea acolo, de parca se cerea in cos. Atunci am luat-o si am taiat-o in doua, iar inauntru s-a dovedit a fi plina de viermi. Nu mai era buna. Mi s-a facut mila si am spus: "Ei, ce-i, draga, vrei in cos. Daca te voi lua, viermii vor manca si ciupercile pe care le mai am. Iarta-ma, dar nu te voi lua".

Acelasi lucru se intampla si cu oamenii plini de orice fel de necuratie: rautate, furie, vorbe urate, betie; ei nu sunt buni pentru locasurile raiului si, chiar daca Dumnezeu si-ar face mila de ei si i-ar lasa in rai, ei nu ar da pace nici unui inger si sfant. In imparatia cerurilor nu ajung decat cei sfinti si sanatosi sufleteste.

Extras din cartea "Indrumar crestin pentru vremurile de azi", Editura Sophia

.
Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 1437

Voteaza:

Mostenesc necrestinii Imparatia lui Dumnezeu? 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE