
Aspectul fizic este un subiect sensibil mai ales pentru fete. Dar în unele cazuri deosebit de grave el poate fi relevant şi pentru bărbaţi. Care este soluţia?
Paşi de urmat.
Pasul 1. Să ne convingem de faptul că problema nu este una imaginară.
Atunci când omul suferă de anumite tulburări psihologice, el poate să dea o importanţă exagerată micilor imperfecţiuni ale înfăţişării sale, cu toate că dificultăţile lui de comunicare sunt provocate de alte cauze, interioare.
In cazul unor afecţiuni psihice, omul, având un aspect normal, iar uneori fiind chiar foarte simpatic, poate fi nemulţumit de sine. Exemplu ne sunt fetele care ajung la anorexie sau cele care prin intermediul chirurgiei plastice se transformă în nişte caricaturi ale idolilor de sex feminin. Desigur, în aceste cazuri trebuie să urmăm un tratament la psihiatru sau să ne consultăm la un psiholog, pentru a acţiona asupra sursei problemei.
In ceea ce priveşte înfăţişarea, putem cere mai multe păreri în legătură cu fizicul nostru de la oameni în care avem încredere şi care vor spune lucrurilor pe nume. In temeiul acestor păreri, putem trage concluzia dacă suntem cu adevărat atât de urâţi cum credem.
Pasul 2. Să ne convingem că problema nu poate fi intr-adevăr rezolvată.
Dacă problema înfăţişării, după părerea generală a oamenilor în care avem încredere, este una cu adevărat serioasă, următorul pas constă în a afla dacă situaţia poate fi remediată. Dacă ceea ce ne împiedică să rezolvăm problema este lenea (nu vrem să ţinem cură sau să facem sport) sau lipsa de mijloace financiare (pentru un chirurg plastician), poate că merită să facem un efort totuşi pentru a o rezolva. Să ne înarmăm cu determinare şi să ne înscriem la o sală sau să câştigăm nişte bani.
Dmitry Semenik
Fragment din cartea :CUM SĂ FII STĂPÂN PE VIAŢA TA", Editura Sophia
Cumpara cartea "CUM SĂ FII STĂPÂN PE VIAŢA TA"
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.