Cand primim sufletul?

Cand primim sufletul? Mareste imaginea.

Oamenii s-au tot intrebat daca sufletul este imaterial, daca este continut in trup, daca vine din afara pentru a imbraca trupul deja format, daca exista deodata cu trupul, daca persista dupa moarte, etc. Voi incerca sa dau un raspuns la intrebarea: cand primim sufletul?

In Sfanta Scriptura nu se spune ca Dumnezeu a format mai intai trupul din tarana si apoi sufletul. Versetul din Geneza 2, 7 "l-a facut luand tarana din pamant si a suflat in narile lui suflare de viata si s-a facut omul cu suflet viu", nu implica o succesiune temporala in crearea lui Adam. Prin acest verset se doreste sa se descopere ca in om sunt prezente doua componente: trup si suflet. Asadar, sufletul si trupul vin deodata la existenta. Nu exista unul inaintea altuia. Asa se face ca si actul de zamislire a omului nou, nu e numai zamislirea unui trup de catre doua trupuri de sex contrar, ci actul de zamislire a unui trup insuflat cu suflet rational. Omul a fost creat ca un intreg - trup si suflet, nu ca parte din intreg - numai trup sau numai suflet. De aceea el nu poate fi uneori suflet, alteori trup.

Nici Hristos nu a luat la zamislirea Sa un trup neinsufletit. El a asumat firea umana intr-un mod deplin: trup si suflet. Daca ar fi luat doar o parte din natura umana, cealalta parte ar fi ramas netamaduita.

Sa nu uitam ca la aducerea Evei din coasta lui Adam, Dumnezeu nu a mai suflat in ea "suflare de viata", caci ea a fost luata nu dintr-un trup neinsufletit, ci din "coasta insufletita". Astfel, este indicat sa vorbim despre trup nu ca avand sau posedand un suflet, caci el este insufletit.

In concluzie, trebuie sa retinem ca primim sufletul deodata cu trupul.

Adrian Cocosila

Pe aceeaşi temă

04 Aprilie 2012

Vizualizari: 9294

Voteaza:

Cand primim sufletul? 5.00 / 5 din 2 voturi.

Cuvinte cheie:

sufletul crearea omului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE