
Invocarea dreptatii divine. Suna bine, nu?
Numai ca intrebarea e cum, cand si de ce ar trebui invocata. La aceasta intrebare compusa, raspunsul ar putea fi de cate ori suntem depasiti in ceea ce priveste posibilitatile de a reactiona, fie prin gravitatea actelor ce ar trebui sa constituie "raspunsul" nostru, fie cand suntem blocati de percepte morale de genul: intoarce si obrazul celalalt sau iubeste-ti dusmanul. Deci, in general cand nu putem nici ierta, nici pedepsi.
As vrea sa ma opresc doar asupra unei singure forme care mi se pare destul de uzitata si care contine aparent o "fapta buna". "Sa-ti dea Dumnezeu ceea ce meriti conform faptelor tale." E clar ca se invoca aici justitia divina, dar, in acelasi timp ascunde si un blestem teribil: si anume sa intri la judecata fara a beneficia de iertarea, bunatatea si iubirea lui Dumnezeu ci doar de o judecata dreapta.
Oricati dintre noi pot sta in picioare la o astfel de judecata? Cam tot atatia cati au fost gasiti vrednici de a arunca primii cu piatra in cazul femeii adultere. Si aici se spune ca in momentul in care se apropia de Domnul Iisus Hristos vreumul dintre cei care cereau lapidarea femeii adultere, putea citi scris in praful drumului pacatul sau care il impiedica sa arunce piatra si se departa rusinat.
Deci, oare cel care iti doreste asa ceva nu ar face mai bine sa se abtina stiut fiind faptul ca masura folosita de tine in judecarea faptelor cuiva se va folosi si in cazul judecarii faptelor tale. Si iata ca ajungem la ceea ce se spune despre blestem si anume faptul ca acesta isi atinge tinta, dar se intoarce si impotriva celui care l-a formulat sau asupra urmasilor acestuia.
Doamne, pune stavila gurii mele, caci multe pacate imi fac prin ea!
Cu iubire de oameni,
Tudor Stefan.
-
Nevoia de iertare si innoire in Biserica
Publicat in : Editoriale -
Hristos nu a pus etichete
Publicat in : Editoriale -
Schimbarea inimii
Publicat in : Religie -
Iertarea
Publicat in : Religie
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.