Alegerea persoanei potrivite

Alegerea persoanei potrivite Mareste imaginea.

Sunt parinti care discuta cu copiii lor problema casatoriei. Si e bine ca se intampla acest lucru. Insa parintii gresesc atunci cand fac presiuni asupra copilului ca acesta sa se casatoreasca cu o anumita persoana. Copilul trebuie sa simta ca iubeste si ca este iubit pentru a avea parte de o casatorie reusita.

Sunt persoane care nu mai deschid ochii pentru a-l cunoaste cum trebuie pe cel cu care urmeaza sa se casatoreasca.

Pierd din vedere ca nu in timpul casatoriei trebuie sa se cunoasca, ci inaintea acesteia. Sigur ca nu putem vorbi de o cunoastere desavarsita inainte de casatorie, dar putem cunoaste daca cel pe care dorim sa-l luam ca sot e din acelasi aluat cu noi. Un proverb spune ca e mai indicat sa iei din casa ta o incaltare, chiar daca-i pingelita, decat una noua. Pe cea noua, pentru ca nu ai purtat-o, deci nu o cunosti, iti poate provoca multe rani.

E bine ca omul sa nu uite sa se roage lui Dumnezeu sa-i scoata in cale persoana potrivita. Potrivita nu inseamna perfecta. Asadar, atat unul cat si celalalt trebuie sa caute neincetat sa devina mai buni. A avea parte de o persoana potrivita, nu inseamna lipsa problemelor. Dar toate greutatile care vor veni au drept scop intarirea unirii si nu slabirea ei. Deci, nu trebuie sa deznadajduiti. Cereti lui Dumnezeu sa va intareasca, si nu veti fi lipsiti de ajutorul Sau.

Sursa: CrestinOrtodox.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

24 August 2016

Vizualizari: 4115

Voteaza:

Alegerea persoanei potrivite 5.00 / 5 din 2 voturi. 1 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

casatoria nunta cununia

Comentarii (1)

  • Radu AlexandruPostat la 2016-08-24 03:06

    Sfântul Ioan Gura de Aur spune "De vrei sa-ti iei sot sau sotie, inainte de orice, vezi de este iubitor de Dumnezeu, daca-şi atrage bunavointa de sus. Daca sunt acestea, vin şi celelalte, iar lipsind acestea, oricâte averi ar avea, nimic nu foloseşte".

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE