Pelerinaj la Muntele Athos de Adormirea Maicii Domnului

Pelerinaj la Muntele Athos de Adormirea Maicii Domnului Mareste imaginea.

REGASITI ADEVARATA PACE A MINTII IN CEL MAI SACRU LOC CRESTIN ORTODOX DE PE PAMANT UNDE CALUGARII PASTREAZA NESCHIMBATE TRADITIILE DIN PRIMELE SECOLE !
PELERINAJ LA SFANTUL MUNTE ATHOS
CU OCAZIA HRAMULUI UNUI SCHIT ROMANESC NOU CONSTRUIT "ADORMIREA MAICII DOMNULUI"


ZIUA 1 / 12 AUGUST                                                                                                                                                                                                                                                                                 
Plecare din Bucuresti (ora 05 : 30 ) - Giurgiu - Plevna - Sofia - Kulata - Serres - Nigrita - Ouranopolis. Sosire in Ouranopoli aprox. la ora 19 : 00. Cazare

ZIUA 2 / 13 AUGUST                                                                                                                                                                                                                                                                                 
Ouranopolis. Cu ferryboatul pana la Man. Sf. Panteleimon (Russikon). Vizitarea Russikonului (locurile in care a trait Cuviosul Siluan Athonitul, inchinare la odoarele manastirii). Apoi Man. Man. Xenofont (inchinare la Icoana Maicii Domnului Odighitria, cea care a venit in chip minunat de la Vatopedi in 1730) – Man. Dochiariu (inchinare la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Gorgoupicousa, adica Grabnic Ascultatoarea si la celelalte odoare ale manastirii) Sosire la Man. Vatoped (inchinare la cele sapte icoane facatoare de minuni si la celelalte odoare ale manastirii), Man. Cutlumus (inchinare la odoarele manastirii). Schitul Sf. Andrei Serai (inchinare intr-una din cele mai mari biserici din Balcani, inchinare la parte din Capul Sf. Ap. Andrei, Seminarul teologic Athoniada). Schitul Sf. Andrei Serai (cazare)

Pelerinaj in Muntele Athos

ZIUA 3 / 14 AUGUST                                                                                                                                                                                                                                                                                 
Schitul Sf. Andrei Serai. Se viziteaza - Man. Filotheu (inchinare la Icoana Maicii Domnului – Glycophilousa – Dulce Sarutare) – Man. Iviron (inchinare la icoana facatoare de minuni Portarița, izvorul Maicii Domnului) – Man. Pantokrator (inchinare la icoana Maicii Domnului – Gerontissa si la alte odoare ale manastirii) – Schitul Sf. Prooroc Ilie (inchinare in kiriakon, icoana Maicii Domnului – Inlacrimata si alte odoare) - Karyes (capitala Sfantului Munte) – Biserica Protaton (cu celebrele fresce ale lui Manuil Panselinos, inchinare la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “Axion Estin”) – Marea Lavra – Schitul Prodromu (cazare).

Pelerinaj in Muntele Athos

ZIUA 4 / 15 AUGUST                                                                                                                                                                                                                                                                                 
Schitul Prodromu. Dimineata devreme plecare cu masina la Noul construit mic Schit Romanesc cu Hramul ADORMIREA MAICII DOMNULUI unde ne va intampina inimosul Parinte GAVRIIL. Veti participa la un Sfant Maslu oficiat de 50 slujitori ai Domnului, ocazie (poate) unica pentru a va ruga impreuna cu atat de multi calugari pentru sanatatea celor dragi precum si pentru vindecarea multor suferinte sufletesti si trupesti.  Deasupra stiintei noastre este atotputernicia lui Dumnezeu si a Sfintilor Sai
Seara, plecare cu microbuzul pe o distanta de aproximativ 20 km. pana la Schitul Lacu (inchinare si slujba de noapte la Kiriakon – biserica centrala a schitului) - Schitul Lacu (cazare).

Pelerinaj in Muntele Athos

ZIUA 5 / 16 AUGUST                                                                                                                                                                                                                                                                                 
      
De la Schitul Lacul deplasare cu microbuzul pana la Manastirea Sfantul Pavel ( ce adaposteste darurule celor trei Magi aduse lui Hristos precum si mana dreapta a Sfantului Maxim Marturisitorul ) Apoi , la ora 09 : 30 se ia vaporul Sfanta Ana spre Portul Dafni unde se ajunge la ora 10 : 30. Scurt timp liber la dispozitie pentru ultimele cadouri. La ora 12 : 00 se pleaca cu vaporul Axion Estin spre Ouranopolis unde se ajunge la ora 14: 00.  De la Ouranopolis plecare spre Salonic unde se ajunge in jurul orelor 16 : 00 . Vizitarea orasului Salonic (vizitarea Bisericii Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir – inchinare la moastele Sf. M. Mc. Dimitrie si Sf. Anisia, cripta subterana a martiriului Marelui Mucenic Dimitrie, Catedrala mitropolitana – inchinare la moastele Sf. Grigorie Palama). Cazare

ZIUA 6 /17 AUGUST                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire in Bucuresti, aproximativ ora 23.00, in functie de formalitatile vamale si trafic.

TARIF = 495 EURO / PERSOANA

SERVICII INCLUSE

In Grecia

- Transport cu microbuz ( aer condiţionat ) - Cazare 1 noapte la Hotel 2 stele in Ouranopolis in camera dubla - Cazare 1 noapte la Hotel 2 stele in Salonic in camera dubla - 1 mic dejun - Vizitarea orasului Salonic - insotitor de grup

In Sfantul Munte Athos

- cazare 3 nopti la Manastiri - 3 mese de dimineata la trapeza Manastirii unde are loc cazarea - 3 mese de seara la trapeza Manastirii unde are loc cazarea - deplasarea cu microbuz de 11 locuri inchiriat zilnic ,exclusiv pentru grup - deplasarea cu vaporul Ouranopolis – Portul Dafni – Ouranopolis - deplasarea cu vaporul M-rea Sfantul Pavel – Portul Dafni – M-rea Sfantul Pavel - taxa / permisul de intrare in Sfantul Munte (Diamonitirion )


Programul poate suferi modificari in funcţie de confirmarile de cazare la Manastirile din Sfantul Munte Athos.
In caz de furtuna pe mare, programul pentru Athos va fi adaptat conform conditiilor meteo, in acest caz Agentia este absolvit de nerespectarea programului publicat

AVANTAJELE ALEGERII ACESTUI ITINERARIU / PELERINAJ marca PELERINAJE PENTRU TOTI (www.pelerinajepentrutoti.ro) :

1. NU SE CALATORESTE NOAPTEA NICI LA DUS NICI LA INTORS !

In acest fel, beneficiind de doua nopti in plus ( una la dus – Ouranopolis / iar alta la intors -Salonic ) turistii ajung odihniti in Sfantul Munte si cu mintea treaza. Astfel ei se pot ruga si bucura de Sfantul Munte fara sa fie adormiti si fara a avea o igiena mai precara (dupa o noapte nedormita si fara toaleta de dimineata aferenta, inainte de intrarea in Sfantul Munte)

2. IN FIECARE ZI TRANSPORTUL SE FACE CU MICROBUZ INCHIRIAT EXCLUSIV PENTRU GRUP

Turistii pot face scurte drumetii, insa in caz de ploaie sau conditii climatice nefavorabile, pot continua drumul cu microbuzul evintandu-se pe cat posibil ratarea obiectivelor ca urmare a unor drumetii ( zilnice ) de aprox 2-3 ore ,unele avand poate si un grad de dificultate mai ridicat din punctul de vedere al unor turisti (pante de urcat)

Persoana de contact:
Ioan MIHAILESCU
0741164945
ioan@vacantedevis.ro

AGENTIE DE TURISM LICENTIATA

Pe aceeaşi temă

17 Iulie 2013

Vizualizari: 2414

Voteaza:

Pelerinaj la Muntele Athos de Adormirea Maicii Domnului 5.00 / 5 din 3 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • cristian popaPostat la 2013-07-09 19:31

    Super pelerinaj.felicitari firmei de turism.

  • costel popescu Postat la 2013-07-09 18:58

    Celor ce vor reusi sa plece in acest pelerinaj, le cer sa ne impartaseasca din trairile pe care le-au avut.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE