
Orice in lumea aceasta incepe de la imaginatie, care presupune intuitie sau inspiratie, un amplu proces de colectare, depozitare si prelucrare a informatiei. De aici porneste totul.
"Ca si in cazul lui Galilei si al lui Einstein, viziunea clara a dr. Masaru Emoto ne ajuta sa dobandim o perspectiva inedita asupra universului si chiar asupra noastra", declara Marcus Laux, N. D.
Pe de alta parte, independent de Masaru Emoto, un medic arestat in trecut, intr-un context politic, in India, F. Batmanghelidj, autorul cartii "Nu esti bolnav, ti-e doar sete", a observat in inchisoare ca, atunci cand arestatii beau apa, multe dintre durerile corpului fizic dispareau.
Multi dintre acestia aveau spasme ale stomacului despre care medicul credea ca sunt cauzate de stresul din puscarie. A inceput sa-i trateze pe acestia cu diferite feluri de apa: apa sarata, apa dulce, apa amara si surpriza colosala era ca, in 90% din cazuri, spasmele stomacului dispareau.
Medicul puscarias a constatat ca nu toate simptomele erau cauzate de stresul din temnita, dimpotriva; 90 la suta din ele erau cauzate de deshidratare. Observand faptul ca apa avea aceste efecte, el si-a spus ca nu putea fi la mijloc decat un efect Placebo. Cand a fost eliberat, el a infiintat o clinica si a efectuat nenumarate studii, vindecand si multi bolnavi.
Da-mi sa beau!
Cu toate ca majoritatea oamenilor nu dau importanta necesitatii de a consuma apa, aflam ca aceasta are un rol vital pentru functionarea corecta a organismului, dar si ca are puteri tamaduitoare asupra unor stari neplacute, dureri si chiar boli.
In plus, apa are puterea sacra de a da nastere tuturor lucrurilor si a pastra informatia. Practic, nu se poate trai fara apa.
Un alt cercetator, Ralph Vornehm a spus ca "celulele corpului nostru nu se ating intre ele, pentru ca inoata in apa, la fel ca si nervii". De altfel, el a prezentat componenta de apa a fiecarui organ din corpul omenesc, incepand cu celulele, sangele, neurotransmitatorii si terminand cu organele mai mari. Spre exemplu, creierul are in componenta sa 90% apa, ceea ce explica intr-un fel capacitatea acestuia de a transmite mesajele catre toate organele cu viteze uluitoare.
De asemenea, neurotransmitatorii − responsabili de transmiterea acestor mesaje − contin tot 90% apa. Este de inteles de ce, cand nu bem apa, nu mai simtim cu timpul senzatia de sete. Neurotransmitatorii deshidratati nu mai transmit corect mesajul "mi-e sete", asa incat setea incepe sa mistuie corpul, incep durerile si patologia multor organe.
De altfel, daca nu bem apa regulat, celulele se intoxica. Cand membrana unei celule nu este bine hidratata, corpul declanseaza un mecanism de urgenta, ca forma de aparare si de hidratare. Corpul se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Membrana se imbraca intr-o pelicula protectoare, ca o crema, care impiedica uscarea.
Studiile efectuate au aratat ca, in 90% din cazuri, colesterolul scade in 21 de zile de baut apa corect, ceea ce inseamna ca in 90% din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratarii.
Cat si cand bem
La fel de important este si faptul ca trebuie sa bem apa inainte de masa (un pahar, cu o jumatate de ora inainte de masa). In schimb, nu este recomandat sa bem apa in timpul mesei. Corpul nostru are nevoie de sange pentru a efectua procesul digestiv, iar sangele este compus 80% din apa. Sangele trebuie sa absoarba tot soiul de componente vitale pentru sanatatea sa.
Pentru a efectua corect procesul de digestie, sangele trebuie sa fie hidratat inainte de masa. Altfel, sangele se ingroasa si de aceea, pentru a se hidrata, trage apa din corp. De aceea, organismul nostru are nevoie de cel putin doi litri de apa in 24 de ore.
Mai mult, studiile recente demonstreaza ca tensiunea arteriala, problemele legate de vasele de sange si, multe altele, sunt cauzate de lipsa apei din corp.
Avand in vedere toate acestea, parca tindem sa-i dam crezare tot mai mult poetului grec Pindar, care acum doua milenii spunea un mare adevar: "Apa este mai buna ca orice".
Stefan Popa.
-
Aghiasma, apa sfintita
Publicat in : Botezul Domnului - Boboteaza -
Aghiasmatarele, izvoare ale tamaduirii
Publicat in : Arhitectura Bisericeasca
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.