
- Pocăinţa este marele dar al lui Dumnezeu, darul credinţei şi milostivirii faţă de păcătoşi, pe care îl au slugile ispăşitoare ale Fiului lui Dumnezeu în faţa Tatălui Ceresc. Fără jertfa sângeroasă a Fiului lui Dumnezeu nu ne-ar fi fost dată pocăinţa. Când vă rugaţi seara, nu uitaţi să vă adresaţi în rugăciune Duhului celui Sfânt, cu toată sinceritatea şi mâhnirea inimii pentru acele păcate în care aţi căzut în ziua ce a trecut - câteva momente de pocăinţă fierbinte şi veţi fi curăţiţi de către Duhul Sfânt de orice mizerie; mai mult decât zăpada vă veţi albi, iar lacrimile, curăţitoare de inimă curg din ochii voştri şi îmbracă credinţa lui Hristos cu care sunteţi acoperiţi, şi veţi fi uniţi cu El, precum şi cu Tatăl şi cu Duhul.
Trebuie să vă curăţiţi de murdărie, iar rugăciunea este spălare de murdăria duhului, de păcate, mai ales rugăciunea cea făcută cu lacrimi.
- Prin ce să îndemnăm inima cea păcătoasă spre rugăciune?
- Tu eşti fiinţă căzută de bunăvoie, prin căderea în păcat. Iată unde se află cel mai puternic îndemn al tău spre rugăciune. Tu primeşti zilnic mare milă de la Dumnezeu. Tu zilnic contempli lucrurile atotputerniciei, înţelepciunii şi harului lui Dumnezeu. Iată unde se află îndemnul spre slavoslovirea zilnică!
Atunci când te rogi, să fii atent la tine însuţi, pentru ca omul tău lăuntric să se roage, nu doar cel din afară.
SFÂNTUL IOAN DIN KRONSTADT
Fragment din cartea "Cum ne mantuieste Dumnezeu. Sfaturi de urmat pentru toata vremea", Editura Sophia
Cumpara cartea "CUM NE MÂNTUIEŞTE DUMNEZEU"
-
Ce este si cum trebuie facuta spovedania
Publicat in : Religie -
Tinerii si spovedania
Publicat in : Interviuri -
Spovedania: personala sau colectiva?
Publicat in : Editoriale -
Spovedania prin telefon
Publicat in : Editoriale -
Spovedania la distanta. Telefonul si internetul.
Publicat in : Editoriale
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.