In cazul intunecarii mintii, dobandite prin lucrare diavoleasca

In cazul intunecarii mintii, dobandite prin lucrare diavoleasca Mareste imaginea.

In cazul întunecării minţii, dobândite prin lucrare diavolească - Către Maica Domnului, înaintea icoanei "Vladimirskaia" din Oranopol (21 mai/3 iunie)

Această icoană este în sine o copie exactă a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Vladimir şi este pictată de protopopul Condrat al catedralei Adormirii Maicii Domnului din Moscova. Timp de cinci ani icoana aceasta a stat la moşia lui Petru Gladkov, la rugămintea căruia a şi fost pictată. Mai târziu, când pe muntele Sloven s-a zidit o biserică, ea a fost mutată acolo. Iar în preajma bisericii au fost zidite câteva chilii pentru monahi.

După ceva vreme, icoana aceasta a început a săvârşi numeroase minuni. Când împăratul a fost înştiinţat de acest lucru, a poruncit să se zidească în Oranopol (locul de lângă munte) o mănăstire, ceea ce s-a şi făcut.

Cea dintâi minune săvârşită de icoană în Oranopol a avut loc în anul 1653. In săptămâna a cincea a Postului Mare, în timpul slavosloviei la vecernia săvârşită împreună cu acatistul, toţi cei prezenţi în biserica mănăstirii au văzut cum din sfânta icoană a Maicii Domnului, şi anume din capul Pruncului Iisus a început să curgă mir aromat şi toata biserica s-a umplut de bună mireasmă.

Şi în continuare au avut loc numeroase minuni. Printre cei ce aveau parte de aceste minuni mai primeau ajutor şi mângâiere de la această icoană şi cei îndrăciţi, care sufereau din pricina lucrării duhuri lui răutăţii îndreptate asupra trupurilor lor.

Astfel, o femeie din satul Boldârev, Evdokia Romanova, aflată sub puterea deochiului a început a suferi foarte tare şi avea crize cumplite, în timpul cărora urla cu putere şi se lovea de pământ. Rudele au mers cu ea în pustia Oranopolului şi acolo s-au rugat înaintea icoanei Maicii Domnului pentru tămăduirea roabei lui Dumnezeu, Evdokia. Rugăciunea  săvârşită cu lacrimi a fost auzită şi Stăpâna i-a daruit celei bolnave tămăduire. In cazul aceleiaşi boli a primit tămăduire şi Ana Terentieva, o femeie din satul Ubejişce.

Grigorie Iakovlev, un ţăran din satul Filippkovo, din lucrare diavolească a suferit timp de patru ani de frenezie, iar crizele sale puternice aduceau groaza asupra vecinilor săi. Când vestea despre minunile săvârşite la icoana Maicii Domnului din Oranopol a ajuns în satul Filippkovo, rudele au hotărât să-l ducă pe Grigorie la mănăstirea din Oranopol şi să roage preoţii să slujească un moleben înaintea icoanei f ăcătoare de minuni. S-a slujit molebenul şi bolnavul îndată a primit uşurare, iar după un timp s-a izbăvit cu totul de crizele sale.

Ana Nikitina, soţia lui Ermolae, un ţăran din satul Poliana, timp de şase luni a suferit de îndrăcire, in timpul căreia urla cu putere şi se năpustea asupra rudelor şi cunoscuţilor. După sfatul celor ce mergeau la mănăstirea din Oranopol spre a se închina icoanei Vladimirskaia, rudele au dus-o pe bolnavă la această mănăstire şi s-a săvârşit un moleben înaintea icoanei făcătoare de minuni. Indrăcită a simţit pe dată uşurare şi în scurt timp s-a însănătoşit complet.

Kiril, un călugăr din mănăstirea Schimbarea la Faţă, a suferit de frenezie timp de treizeci şi cinci de saptămâni. Venind la mănăstirea din Oranopol, s-a rugat cu osârdie înaintea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului şi după credinţa lui a primit tămăduire.

Isaac Stefanov din satul Nagaviţân suferea de nebunie. A fost adus la mănăstirea din Oranopol, a fost legat cu lanţuri de fier şi astfel dus timp de cateva zile în biserica mănăstirii la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Noaptea mâinile şi picioarele îi erau legate cu frânghii şi aceasta deoarece crizele lui de nebunie erau foarte puternice şi în asemenea momente era primejdios pentru cei din jur.

Intr-o noapte, în prima săptămână din Postul Mare, bolnavul a avut următoarea vedenie: când toţi au adormit, dintr-odată uşa chiliei lui s-a deschis, a strălucit o lumină neobişnuită şi a apărut Maica Domnului îmbrăcată în purpură, însoţită de Apostolul Pavel. Isaac şi-a venit deodată în fire şi a simţit că este complet sănătos. Dorind să-i mulţumească împărătesei Cereşti pentru tămăduirea primită, s-a ridicat şi legăturile au căzut singure de la mâinile şi picioarele lui. Isaac s-a închinat Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi vedenia a încetat.

Cel tămăduit a fugit din chilie cu scopul de a pătrunde în biserică şi a-şi revărsa înaintea icoanei Preasfintei Stăpâne toată recunoştinţa sa. Uşile bisericii erau închise, dar din lăuntrul bisericii a auzit o cântare îngerească. Cu frică s-a întors în chilie şi le-a povestit totul celor ce erau acolo. Toţi au rămas uimiti şi L-au preamărit pe Dumnezeu cel minunat întru minunile Sale.

Xenia, soţia lui Nikifor, un ţăran din satul Ulek, timp de zece ani a suferit de epilepsie. După rugăciunea sârguincioasă înaintea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Oranopol s-a însănătoşit. Mulţumind lui Hristos Dumnezeu si Preacuratei Maicii Sale, Mijlocitoarei şi Ocrotitoaru noastre, Xenia s-a întors acasă. Vasili, fiul unui cizmar, era posedat de duhul rău. El îi îngrozea pe vecinii săi şi în timpul crizelor puternice se năpustea asupra oricărui om, pe care îl întâlnea, amenintându-l cu moartea. Rudele l-au legat şi l-au dus la mănăstirea din Oranopol ca preoţii să slujească acolo un moleben pentru izgonirea diavolului. Când molebenul s-a sfârşit, diavolul, zguduindu-l cu putere pe bolnav, a ieşit. Iar bolnavului i-a revenit cunoştinţa şi s-a simţit sănătos. Cei ce au văzut minunea aceasta au dat slavă şi mulţumire lui Dumnezeu şi Preacuratei Maicii
Domnului.

Akilina Andreeva, o ţărancă din satul Kliucişci, regiunea Kniaghinsk, timp de douăzeci de ani a suferit de epilepsie. Multă durere le-a adus aceasta părinţilor, deoarece nu putea lucra. Şi, în afară de aceasta, trebuia supravegheată tot timpul ca nu cumva în timpul crizei să ajungă într-un loc primejdios sau să-şi facă ceva rău. Mult s-a chinuit Akilina şi la fel de mult au suferit şi părinţii ei până când, în cele din urmă, s-au hotărât să o ducă la mănăstirea din Oranopol, la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului ca să ceară de la Dumnezeu tămăduire pentru fiica lor. Aşadar, ducându-şi la îndeplinire hotărârea şi rugându-se cu osârdie înaintea sfintei icoane a Maicii Domnului, Domnul le-a tămăduit fiica.

Şi multe alte vindecări şi minuni a săvârşit icoana Maicii Domnului "Vladimirskaia" din Oranopol, dar şi cele pomenite sunt de ajuns pentru a vedea cum dă ajutor şi mângâiere milostiva Ocrotitoare a neamului creştinesc tuturor celor ce aleargă la Ea cu credinţă şi nădejde, prin mijlocirea Ei dinaintea Tronului Celui Preaînalt. De aceea nu este de mirare că icoana Ei făcătoare de minuni se bucură de o aşa mare cinstire în popor.

Evghenie Goncearov

Fragment din cartea "Păzeşte-ţi casa de rău", Editura Egumenita

Cumpara cartea "Păzeşte-ţi casa de rău"

Pe aceeaşi temă

15 Martie 2023

Vizualizari: 391

Voteaza:

In cazul intunecarii mintii, dobandite prin lucrare diavoleasca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE