Inmormantarea in vremuri de post si pandemie - ce s-a schimbat, ce trebuie sa stiti

Inmormantarea in vremuri de post si pandemie - ce s-a schimbat, ce trebuie sa stiti Mareste imaginea.

Decesul nu poate fi programat, nicidecum dorit sau așteptat. Astfel de momente ne iau de cele mai multe ori prin surprindere. Tocmai de aceea este de preferat să aveți pe cine să vă bazați pentru ca serviciile funerare și tot ce este necesar să fie organizate mai ușor, mai rapid și mai eficient.

Automat intervine și nevoia de a cunoaște câte puțin din dogma creștină. În perioada premergătoare Crăciunului tot ce ține de servicii funerare va fi adaptat, astfel încât să respectăți și cerințele religioase. Este și o perioadă de pandemie, ceea ce vine din nou cu un val de impuneri ceva mai diferite. Iată ce trebuie să știți.

Priveghere de 3 zile

Desigur că încă se menține această rânduială. De preferat însă ca trupul neînsuflețit să treacă prin etapa de pregătire și să fie depus în spațiu special amenajat. Firma de servicii funerare se poate ocupa integral de toate aceste aspecte. Țineți cont că nu este indicat ca membrii din familie să intervină, nici în ceea ce privește așezarea în sicriu.

Puteți opta pentru pachete funerare care să implice și manipularea trupului neînsuflețit și ulterior acesta să fie depus la locul ales.

Nu durata, de 3 zile, este cea care contează, ci modul în care este posibil să respectăți acest termen. În cazul celor care au decedat din cauza unei boli contagioase, sicriul rămâne închis, iar în cazul celor declarați purtători de coronavirus serviciul religios funerar are loc imediat, în decurs de câteva ore de la preluarea defunctului. Sicriul rămâne sigilat, este manipulat de personal calificat, ce își ia și toate măsurile speciale pentru a limita răspândirea virusului.

Înmormântare în perioada de post

Indiferent despre care post de peste an este vorba, se menține același interes de a respecta această perioadă și toate restricțiile ei. Veți opta pentru ca pachetele alimentare să fie cu mâncare de post, exclusiv. De asemenea și de aceste pachete și de tot ce ține de colaci, vin și colivă se poate ocupa firma de prestări servicii funerare pe care o veți alege. Vă scutiți de un efort în plus și câștigați o organizare funerară eficientă.

Dacă ziua de înmormântare, în cazurile în care respectați cele 3 zile de priveghere, este zi de mare sărbătoare precum cea de Crăciun, veți fi sfătuiți de preotul paroh să amânați. Acum există și soluții pentru astfel de cazuri, însemnând un capac frigorific spre exemplu pentru care puteți opta astfel încât trupul neînsuflețit să fie menținut în stare bună.

De unde să solicitați servicii funerare

Există firme de profil prestatoare de servicii funerare complexe. Veți alege ce vă este mai la îndemână cel mai probabil sau în funcție de prețuri. Însă țineți cont și de aria de activitate, dacă cea în cauză poate realiza deplasări în afara orașului spre exemplu sau în ce sector anume sunt activi, dacă vă poate asigura toate serviciile funerare și la ce costuri.

Cei de la Rarox sunt activi pentru publicul bucureștean indiferent de sector și includ în oferta lor pachete funerare ce pot fi achitate și pe bază de talon de pensie.

Detalii aici:
office@funerarenonstop-bucurești.ro
0769.658.216

 

Pe aceeaşi temă

10 Decembrie 2020

Vizualizari: 366

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

inmormantarea

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE