Mancaruri

Retete de post cu ajutorul carora puteti tine postul mai usor. Mancaruri de post manastiresti si de la cele mai bune gospodine.

  • Conopida la cuptor Conopida la cuptor

    1 conopida potrivita, 6 cartofi, ulei, 3 linguri pesmet, sare, piper, patrunjel si marar verde. Conopida se desface buchetele si se pune la fiert...

  • Vinete umplute Vinete umplute

    6 vinete, 6 cepe mici, 2 morcovi, 2 radacini pastirnac, sare, 2 radacini patrunjel, 2 capatini usturoi, 1 legatura verdeata, 1 telina, 1 pahar ulei...

  • Linte cu legume Linte cu legume

    Lasi lintea in apa rece cateva ore sa se inmoaie, apoi o pui la fiert in apa rece. Cureti morcovul, patrunjelul si pastarnacul, le speli si le tai...

  • Sarmale cu orez Sarmale cu orez

    Sarmalele cu orez sunt prin excelenta o mancare de post. Ele se pot realiza atat cu foi de varza, cat si cu frunze de spanac, stevie, loboda sau vita...

  • Pilaf cu ciuperci Pilaf cu ciuperci

    1 cana orez, 3 cani de apa, 300 g ciuperci, 1 ceapa, 3 linguri ulei, 1 lingura vegeta, sare. Instructiuni: 1 ) Curatam si spalam bine ciupercile. 2...

  • Orez cu rosii la cuptor Orez cu rosii la cuptor

    1kg rosii bine coapte, cativa catei de usturoi, 100ml ulei, 500g orez, 3 ardei taiati solzisori, 1 legatura patrunjel fin tocat, 500g masline negre...

  • Mazare cu ciuperci Mazare cu ciuperci

    Ingrediente : 125 g ciuperci, 1 cutie de mazare extra-fina, 1 ceapa potrivita, sare, piper. Instructiuni: 1 ) Curatam si spalam ciupercile.

  • Iahnie de fasole cu spanac Iahnie de fasole cu spanac

    Ingrediente: 500g fasole uscata, 2 cepe mari, 2 morcovi, 3-4 catei usturoi, 1-2 foi de dafin, 500 g spanac, sare, piper, boia, cimbru.

  • Ghiveci Ghiveci

    1 kg cartofi, 1 kg dovlecei, 1 kg morcovi, 1 kg mazare, 1 vanata, 1 kg rosii, 1 capatana de usturoi, 1 praz, 1 ardei gras, 1 ceasca ulei, 5 cepe mari...

  • File de peste cu rosii File de peste cu rosii

    600 g rosii, sare, piper, 1 lingura patrunjel verde tocat, 1 lingura busuioc verde tocat, 3 linguri ulei de masline, 1 capatana usturoi, 600 g file...

  • Dovlecei umpluti Dovlecei umpluti

    5 dovlecei potriviti, o ceasca orez, 1 morcov, 1 ceapa, 3 linguri suc de rosii, 2 linguri untdelemn, 1 legatura marar, 1 lingurita gris sau pesmet...

  • Dovlecei cu masline Dovlecei cu masline

    2 dovlecei, 1 catel usturoi, 1 ceapa, 100 g masline, 5 linguri ulei, 1 cana vin alb, 1 lingura faina, zeama de lamaie, busuioc, 1 legatura patrunjel...

  • Ardei umpluti cu orez Ardei umpluti cu orez

    Ardeii grasi umpluti cu orez sunt o mancare de post, mult apreciata, ca si sarmalele cu orez. Ingrediente( pentru 5 persoane ): Ardei grasi, 200 g...

Pagina 8 din 8
Aboneaza-te la newsletter Retete de post

Recomandari - Supa de ceapa

  • Supa de ceapa

    Ceapa se caleste in ulei, la foc mic. Cand s-a rumenit, se adauga faina si se amesteca...

Calendar Ortodox