Salutul Hristos S-a Inaltat! - Adevarat S-a inaltat!

Salutul Hristos S-a Inaltat! - Adevarat S-a inaltat! Mareste imaginea.

Incepand cu Vecernia praznicului Inaltarii Domnului la Cer, crestinii ortodocsi se saluta cu cuvintele "Hristos S-a inaltat!" - "Adevarat S-a inaltat!". Este un salut care exprima credinta ca Mantuitorul a inaltat firea omeneasca la cel mai inalt grad de desavarsire cu putina si ne descopera si tinta spre care trebuie sa ajunga fiecare dintre noi. Ne salutam astfel pana la odovania praznicului Inaltarii Domnului.

Din ziua urmatoare trecem in alta perioada, in aceea a pregatirii pentru sarbatoarea Pogorarii Sfantului Duh.

Astfel, vineri este ziua in care sa savarseste odovania praznicului Inaltarii Domnului. Odovania reprezinta incheierea perioadei de timp legata de sarbatoare. Mentionam ca in Vechiul Testament intalnim sarbatori, precum Pastile sau Sarbatoarea Corturilor, care nu se limitau doar la ziua praznuirii, ci jertfele la Templu si lecturile de la Sinagoga se faceau pe o perioada de mai multe zile. Aceasta practica a fost preluata si de Biserica, care a insotit marile sarbatori de o perioada de presarbatoare, de pregatire, dar si de o perioada de postserbare.

Nu vad nimic rau in a ne saluta astfel, chiar daca au fost persoane care au afirmat ca daca Invierea Domnului nu a avut martori si era nevoie de salutul Hristos a inviat! - Adevarat a inviat!, Inaltarea Domnului a avut martori si nu ar mai fi necesar salutul Hristos S-a inaltat! - Adevarat S-a inaltat!. Acest salut intareste adevarul ca Hristos este Imparat, care sta pe tronul dumnezeiesc si ca Om.

Iulian Predescu

.
Pe aceeaşi temă

05 Iunie 2021

Vizualizari: 8624

Voteaza:

5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE