De ce a dat dispensa Biserica Ortodoxa pentru o alta casatorie

De ce a dat dispensa Biserica Ortodoxa pentru o alta casatorie Mareste imaginea.

„Ce a unit Dumnezeu omul să nu despartă." De ce a dat dispensă Biserica Ortodoxă pentru o altă căsătorie.

Doamne, de ce-ai făcut lucrul ăsta? Hm? Nu vrea să-mi spună! Pentru că aşa a vrut Dumnezeu în marea Lui milă de oameni. E milostiv şi bun şi pentru că, uneori, nu ne unim cu Dumnezeu, deşi ne ducem la nuntă, facem nuntă, nu suntem conştienţi că ne unim si pentru ca Dumnezeu a îngaduit despartirea când e vorba de pacatul desfraului. Dar sigur ca Dumnezeu ingaduie si iertarea celui care a cazut, mai ales cand desfraul a devenit cu un fel de mancare de seminte.

Când punem întrebarile astea avem nevoie sa stim ca nu exista un răspuns valabil ca o regula de circulatie. Şi să nu căutam răspunsuri, ci prezenta lui Dumnezeu, a Duhului Sfant Care “ne invata toate”. Eu am învăţat asta, că multe întrebări aveam, de-aia am si făcut Filosofia. Cand am terminat facultatea, la sustinerea lucrarii de Licenţă, m-a intrebat seful comisiei, un profesor care mă cunoştea, dacâ am aflat răspunsuri la întrebări; i-am răspuns că am aflat ca nu exista răspunsuri valabile pentru mine. Dacă nu făceam facultatea asta nu înţelegeam... Apoi, Domnul m-a învăţat mai departe şi acum vă învăţ şi eu: faceţi din orice întrebare o rugaciune! Eu aşa am făcut şi de-aia sunt asa de deşteaptă! Şi să ştiţi ca sunt destul de sclerozată. Când am fost tânără şi am fost bolnavă, şi m-au ţinut la nebuni, imi induceau come cu insulină, omorau nişte sinapse, apoi mă reanimau şi mă trezeam cu nişte sinapse în minus, ca să nu mai gândesc atâta. Le spuneam măicuţelor mele că mi-au spălat o mulţime de sinapse, si una dintre ele zice: „Aveţi încă destule"! Dar eu cred că Duhul Sfânt lucrează şi doar cu câteva sinapse! Sau face altele noi, mereu!

Deci faceţi din orice întrebare o rugăciune. Şi cereţi să intervină Dumnezeu şi să va vindece, să vă mângâie, împliniţi poruncile! Oamenii spun: „Da-s grele, Maică, poruncile!". Eu vă întreb: De ce începeţi cu cele grele? Eu am început cu cea mai uşoară. Eram atât de obosită când am ajuns la Dumnezeu, încât, ascultând porunca “Veniti la Mine toti cei osteniti si Eu va voi odihni…”. L-am rugat: “Doamne, odihneste-ma”! Si m-a odihnit … Abia dupa aceea I-am spus: “Da-mi, Doamne, s-o iubesc pe asta, ca nu pot”. Si mi-a dat!

Indrazniti!

Monahia Siluana Vlad

Fragment din cartea “Trairea ortodoxa in contextual provocarilor de azi”, Editura Doxologia

Cumpara cartea "Trairea ortodoxa in contextual provocarilor de azi”

 

Pe aceeaşi temă

07 Ianuarie 2020

Vizualizari: 660

Voteaza:

De ce a dat dispensa Biserica Ortodoxa pentru o alta casatorie 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

casatoria nunta divortul

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE